Nemenčinės poliklinikos vadovas bus teisiamas dėl 20 tūkst. eurų kyšio ėmimo

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra nagrinėti Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Vilniaus rajono Nemenčinės poliklinikos vadovas Olegas Kačanas kaltinamas 20 tūkst. eurų kyšio priėmimu.

Dėl didelės vertės kyšio davimo šioje byloje kaltinimai taip pat pareikšti bendrovei „Graina“ ir jos įkūrėjui, akcininkui ir valdybos pirmininkui Erlandui Sudeikiui, BNS ketvirtadienį patvirtino prokuratūra.

Ši baudžiamoji byla atskirta iš atliekamo didelio masto ikiteisminio tyrimo dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad 2020 metų rudenį ir žiemą minėtos poliklinikos vadovas per kelis kartus savo naudai už teisėtą savo veikimą iš kaltinamojo E. S. priėmė 20 tūkst. eurų“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Buvo numatyta, kad bendrovė pagal sudarytą sutartį Vilniaus rajono Nemenčinės poliklinikoje įrengs naują skaitmeninį rentgeno diagnostikos aparatą. Taip pat kaltinamasis E. S. galimai siekė sau bei vadovaujamai bendrovei ir ateityje turėti palankumą vykdomuose viešuosiuose pirkimuose.

Tęsiamame didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones įtarimai pareikšti dviem juridiniams ir 72 fiziniams asmenims, iš kurių dešimt – gydymo įstaigų vadovų.

Tiriama 120 galimų nusikalstamos veikos epizodų.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis.

Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Šioje byloje šių metų birželį vienam įtariamajam – Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų buvusiam darbuotojui pripažinus savo kaltę dėl kyšininkavimo, jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Iš asmens konfiskuoti 2 tūkst. eurų, kaip gauti iš nusikalstamos veikos, ir paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 1 tūkst. eurų įmoka į nukentėjusiųjų nuo  nusikaltimų asmenų fondą.

Kitoje Klaipėdos apylinkės teismo liepą išnagrinėtoje byloje buvęs Plungės rajono savivaldybės ligoninės specialistas E. B. pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo sveikatos apsaugos sektoriaus viešųjų pirkimų srityje. Sutikęs su Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro argumentais teismas skyrė vyrui piniginę 7 tūkst. eurų baudą bei atėmė teisę trejus metus dirbti darbą valstybės tarnyboje.

Taip pat šių metų lapkritį kitam įtariamajam – Radviliškio ligoninės gydytojui pripažinus kaltę dėl kyšininkavimo, jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Iš asmens konfiskuoti 400 eurų, kaip gauti iš nusikalstamos veikos, ir paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – 1 tūkst. eurų dydžio įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių