Poliklinikoje logopedu dirbęs A. Šukys nuteistas dėl sukčiavimo

Panevėžio apylinkės teismas antradienį logopedu dirbusį Algimantą Šukį pripažino kaltu dėl sukčiavimo, BNS pranešė teismo atstovė Irma Gritėnienė.

Buvusiam gydytojui teismas skyrė galutinę, subendrintą vienerių metų laisvės apribojimo bausmę ir 3 tūkst. eurų baudą.

„Baudžiamojoje byloje surinkti duomenys patvirtina bei leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad kaltinamasis (...) įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis į ESIS (elektroninę sveikatos istorijos sistemą - BNS) apie tai, kad penkiasdešimt trims pacientams suteikė kalbos korekcijos paslaugas“, – rašoma teismo baudžiamajame įsakyme.

Panevėžio policijos atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta daugiau nei 100 atvejų, kai gydytojas neva teikė kalbos korekcijos paslaugas pacientams, nors iš tiesų to nedarė, bet atlygį gaudavo.

Kai kuriems jų šios paslaugos neva buvo teikiamos ne vienerius metus, po 10-20 kartų kasmet. Gydytojas galėjo gauti 7 tūkst. 219 eurų dydžio atlyginimą.

A. Šukys šių metų pradžioje buvo nuteistas ir kitoje byloje – dėl nepilnametės mergaitės tvirkinimo, jam buvo skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė.

Kaip BNS sakė Panevėžio rajono poliklinikos skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė Joana Janišauskaitė, šiuo metu A. Šukys tebedirba skubios medicinos pagalbos slaugos specialistu.

Panevėžio rajono meras Povilas Žagulis BNS antradienį teigė griežtai vertinsiantis poliklinikoje tebedirbančio A. Šukio veiksmus.

„Imsimės pačių griežčiausių priemonių. Grįšiu į darbą ir susitiksim su poliklinikos direktore, bus priimtos pačios griežčiausios priemonės“, – sakė Panevėžio rajono meras P. Žagulis.

Meras sakė, kad A. Šukys vienareikšmiškai negali toliau dirbti poliklinikoje.

Tuo tarpu Panevėžio rajono poliklinikos vyriausios gydytojos pareigas einanti Danutė Pajėdienė sakė nematanti problemos, kad A. Šukys vis dar dirba įstaigoje.

„Mes neturime priežasčių jo atleisti. Mes iš teismo negavome jokio sprendimo, kad jis negalėtų dirbti“, – BNS sakė D. Pajėdienė.

Ji sakė, kad logopedo pareigose A. Šukys dirbo ilgą laiką. Tačiau vėliau jis buvo atleistas iš logopedo pareigų. Šiuo metu medikas važinėja su greitosios pagalbos brigadomis pagal iškvietimus pas pacientus į namus.

Pats A. Šukys antradienį atsisakė kalbėtis su žurnalistais.

„Nieko negaliu aš jums čia komentuoti“, – BNS sakė jis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių