Melagingai liudijusi Rokiškio gyventoja dirbs viešuosius darbus

  • Teksto dydis:

Rokiškio rajono apylinkės teismas už melagingus parodymus antradienį 39 metų rokiškietei D.V. paskyrė šešis mėnesius viešųjų darbų ir įpareigojo po 30 valandų per mėnesį dirbti visuomenės labui.

Melagingai liudijusiai nepilnametei skirtas laisvės apribojimas šešiems mėnesiams ir įpareigojimas be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. bei tęsti mokslą. Nuteistosioms paskirtos bausmės sumažintos dviem mėnesiais.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Irenos Pšalgauskienės teigimu, kaltinamosioms, apeliacinės instancijos teisme pakeitusioms anksčiau duotus parodymus už smurtą artimoje aplinkoje nuteistojo naudai, nepavyko išgelbėti jo nuo bausmės, bet už melavimą teko pačioms atsakyti baudžiamąja tvarka.

Nukentėjusiosios, nors ir prisiekusios teisme sakyti tiesą, teigė, kad nuteistasis nenaudojo smurto vaikų atžvilgiu ir negrasino nei joms, nei vaikams, o atvykus policijos pareigūnams buvo ramus ir jo nereikėjo tramdyti. Teismas nepatikėjo tokiu nukentėjusiųjų liudijimu. Nuteistojo kaltumą patvirtino byloje surinktų ir pirmosios instancijos teisme patikrintų įrodymų visuma. 

Panevėžio apygardos teismas, apeliacine tvarka nagrinėjęs šią nusikaltimų žmogaus sveikatai ir gyvybei baudžiamąją bylą, 33 metų rokiškėnui M.V. paliko galioti teismo paskirtą vienerių metų trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę už smurtą prieš vaikus ir gyvenimo draugę, o apie melagingus nukentėjusiosios mergaitės ir jos motinos parodymus pranešė prokurorui. 

Baudžiamasis kodeksas už melagingą skundą, pareiškimą ar parodymus numato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų. Už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti kito žmogaus sveikatą baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų, už fizinio skausmo sukėlimą mušant ar kitaip smurtaujant – iki vienerių metų, už tą pačią veiką mažamečiui – iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių