Kražių žudikas kalės iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas (ŠAT) penktadienį kaltu dėl keturių moterų nužudymo Kražiuose pripažino Rimantą Bekintį ir skyrė jam kalėjimą iki gyvos galvos, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

„Teismas nusprendė, kad tik tokia bausmė yra adekvati padarytam nusikaltimui, kuris buvo ciniškas ir šaltakraujiškas. Įstatymas numato, kad nusikaltimą turi būti skiriama adekvati bausmė. Moterys nužudytos itin žiauriai, o kaltinamasis dėl savo poelgio neatgailavo ir neatsiprašė“, – BNS sakė V.Jončas

Nužudymai buvo įvykdyti 2015 metų rudenį Kelmės rajone, Kražiuose.

58 metų vyras, 2015 metų lapkričio 2–4 dienomis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir norėdamas jo įsigyti dar, pažįstamų Kražių gyventojų prašė paskolinti pinigų, o jų negavęs ar gavęs per mažai, itin žiauriai nužudė moteris.

Skirtingomis dienomis kaltinamasis įsiprašydavo į pažįstamųjų namus, kur bandydavo gauti pinigų. Moterys, sakydamos, kad neturi paskolinti pinigų ar paskolindamos tik kelis eurus, tapo plėšiko aukomis savo pačių namuose.

Byloje nurodoma, kad R.Bekintis aukas užpuolė siekdamas jas apiplėšti. Medicinos ekspertai konstatavo, kad visos moterys prieš mirtį patyrė dideles kančias.

Bylos duomenimis, vienai moteriai į galvą ir kitas kūno vietas plaktuku buvo suduota ne nemažiau kaip 16 kartų, Kita moteris buvo talžoma name rastu kastuvu, spardoma. Ekspertų vertinimu, šiai nukentėjusiajai buvo suduota apie 50 smūgių.

Nukentėjusiems teismas priteisė apie 150 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių