Kalvarijos pasieniečiai sulaikė klastotę pateikusį kirgizą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Kirgizijos pilietį, dokumentų patikros metu pateikusį suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Ketvirtadienio ryte VSAT Varėnos pasienio užkardos Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Mercedes Benz Vito“, žymėtą lenkiškais valstybiniais numeriais. Jį vairavo 32-ejų metų kirgizas.

Patikros metu vyras, be kitų dokumentų, pateikė ir Kirgizijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas iš karto sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad tai - visiška klastotė.

VSAT pareigūnai operatyviai išsiaiškino ir tai, jog teisė vairuoti transporto priemones užsieniečiui  atimta už greičio viršijimą. Kirgizui dėl transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės pradėta administracinė teisena ir skirta 450 eurų bauda.

Kur kas didesni nemalonumai užsieniečio laukia už disponavimą klastote bei jos panaudojimą. Dėl šio fakto Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Po apklausos vyras uždarytas į areštinę.

Automobilis „Mercedes Benz Vito“ perduotas vairuotojo įgaliotam asmeniui, turinčiam tvarkingus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių