K. Bartoševičiaus advokatas teismo prašo papildomo liudytojo apklausos

Vaikų seksualiniu prievartavimu kaltinamo eksparlamentaro Kristijono Bartoševičiaus advokatas prašo teismo posėdyje apklausti papildomą liudytoją.

„Šis liudytojas nebuvo įtrauktas į sąrašą. Teismas antradienį šio klausimo nesprendė. Teismas apklausė liudytojus, kurie buvo kviesti, nuotoliu vyko jų apklausos, kaltinamasis su gynėju taip pat dalyvavo nuotoliniu būdu“, – Eltai sakė Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Pasak jos, per posėdį pirmadienį teismas apklausė keturis liudytojus.

„Papildomą liudytoją apklausti iškilo poreikis. Po šitų apklausų, kurios įvyko šiandien, kad būtų nuoseklu, yra poreikis apklausti dar vieną liudytoją dėl šių klausimų, kurie buvo aptarinėjami šiandien, nepalikti to liudytojo klausimo tolimesniam laikui. Tai yra liudytojas, kuris gali duoti paaiškinimus apie tas aplinkybes, apie kurias kalbėjom šiandien. Yra tam tikrų dalykų, kuriuos reikia pasiaiškinti su žmogumi, kuris gali apie tai duoti paaiškinimus“, – Eltai sakė K. Bartoševičiaus advokatas Olegas Šibkovas.

Jis taip pat teigė, kad per bylos nagrinėjimą ketina pateikti daugiau prašymų. Kokie tai prašymai, advokatas neatskleidžia.

„Kokie tai bus prašymai? Jie formuojami“, – Eltai sakė advokatas.

Į kitą posėdį, kuris vyks kovo 25 dieną, teismas kviečia dar tris liudytojus. Daugiau posėdžių datų kol kas nėra suderinta, bet jos yra derinamos su proceso šalimis.

Byla nagrinėjama už uždarų durų, todėl detalesnė informacija neviešinama.

Šis liudytojas nebuvo įtrauktas į sąrašą. Teismas antradienį šio klausimo nesprendė.

ELTA primena, kad 2023 m. liepą baigtas ikiteisminis tyrimas buvusio parlamentaro K. Bartoševičiaus atžvilgiu, byla dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš vaikus perduota teismui. K. Bartoševičius kaltinamas vaikų seksualiniu prievartavimu (2 epizodai), jaunesnio negu 16 metų amžiaus asmens tvirkinimu (4 epizodai) ir mažamečių vaikų nesunkiu sveikatos sutrikdymu (4 epizodai).

Prokuratūros duomenimis, byloje yra keturi nukentėjusieji, kurie galimai prieš juos padarytų nusikaltimų metu, buvo nepilnamečiai.

Tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius apie tai, kad atsisako Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių pranešė pernai, sausio 23 dieną. Vėliau, tądien, prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susiję klausimai

Susiję klausimai portretas
Nurodytojo advokato kokia buvo užduotis tada, kai Vilniuje, 3 policijos komisariate jis buvo tyrėju? Su kokia senyvo amžiaus advokate jie dirbo duetu? Kokios tai buvo bylos? Kokie atvejai? Kaip buvo nepilnamečiai be jokių advokatų, pranešimo tėvams nė už ką bet kokia kaina uždaromi tame policijos komisariate už grotų kiek įmanoma ilgiau ir vienutėse? Vaikus uždarydavo. Be advokato, be jokio tėvų iškvietimo. Kodėl taip darė? Kaip yra paruošiami berniukai pedofilų poreikiams? Kokios tautybės buvo ta senoji advokatė, aptarnavusi vaikus Senamiestyje, tai yra garantuojanti, kad niekas necyptelės apie tai, kiek kartų tie vaikai buvo išpreivartauti dar policijoje ir ką su jais darė paskui atėjusi kokia narkomanė-psichologė? Kaip tame 3 komisariate buvo surenkami otkatai iš vaikų? Taip, iš vaikų. Tiesa, pinigus surindavo iš jų tėvų, senelių. Kaip buvo organizuojama atseit prevencija nusikalstamumo? Kaip buvo pradžioje pačių policininkų kartu su prokurore viena organizuojami vaikų nusikaltimai?

Apie ka jus

Apie ka jus portretas
Yra vaizdo medžiaga su nepilnamiačiais. Apie ka čia dar kalbeti?! Jis zinoje turi buti gaidžiu gadys. Kartu su Usovu.

matomai advakotas pats su bartosevicium

matomai advakotas pats su bartosevicium portretas
tuos,,azuoliukus ,,,ir tratino per sikna , dabar bando pedofila apsaugot nuo kalejimo , nes bartosevicius gali ir jy paty nusitemt is paskos y cype....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių