Draudimo liudijimų klastotes pateikusiems tadžikams ir uzbekui teko grįžti į Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Lavoriškių punkte pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti trims vilkikų vairuotojams. Du tadžikai ir uzbekas dokumentus tikrinusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus transporto priemonių draudimo liudijimus.

Penktadienį vakare Vilniaus rinktinės pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusių dviejų vilkikų „Mercedes-Benz“ su puspriekabėmis „Silver Car“ ir „Rimo“ dokumentus.

Tadžikistane registruotas sunkiasvores transporto priemones vairavo 42 ir 43 metų tadžikai. Be kitų dokumentų, vairuotojai patikrą atlikusiems pasieniečiams padavė ir transporto priemonės draudimo liudijimus. VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad dokumentai yra suklastoti.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lavoriškių punkte patikrintas vilkikas „Daimler Chrysler“ su priekaba „Schmitz“ uzbekiškais valstybiniais numeriais. Vilkiką vairavęs 39-erių Uzbekijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė asmens bei transporto priemonės dokumentus. Kontrolę vykdę pasieniečiai iškart pastebėjo, kad suklastoti vilkiko ir priekabos draudimo liudijimai.

Lavoriškių užkardos pareigūnai visiems užsieniečiams surašė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą. Tadžikams ir uzbekui teko grįžti į Baltarusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių