Išpuoliai kartojasi: rastas nupjautas greičio matuoklis, apgadinta įranga

Alytaus rajone rastas nupjautas greičio matuoklis bei apgadinta įranga.

Kaip pranešė policija, sekmadienį, apie 13 val., kelyje Kaunas–Prienai–Alytus 55-ame kilometre, ties Genių kaimu buvo pastebėta, kad nupjauta sektorinio greičio matuoklio metalinė laikančioji konstrukcija bei apgadinta įranga.

Policija surinko medžiagą dėl didelės vertės svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo. Įstatymas už tai numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Lietuvoje anksčiau buvo užfiksuotas ne vienas atvejis, kai greičio matuokliai buvo įvairiai suniokoti, padegti ar susprogdinti.

2018 m. vasarą greičio matuoklis savadarbiu sprogmeniu buvo susprogdintas Mažeikių mieste, Laisvės gatvėje, taip pat bandyta susprogdinti Mažeikių rajone, kelyje Kuršėnai–Mažeikiai stovėjusį kitą greičio matuoklį.

Teisėsauga nustatė, kad nusikaltimą įvykdė du studentai ir moksleivis. Kaltę pripažinusių jaunuolių byla buvo nutraukta, jie buvo perduoti laiduotojams tėvams, močiutei, taip pat įpareigoti nemokamai dirbti sveikatos ir socialinės priežiūros institucijose.

Per nepavykusį Mažeikių rajone stovinčio matuoklio sprogdinimą nukentėjo vienas jaunuolių – išdaužus greičio matuoklio stikliuką ir įdėjus savadarbį sprogmenį į greičio matuoklio vidų, sprogmuo iš greičio matuoklio iškrito. Vaikinas bandė sprogmenį įdėti atgal į greičio matuoklį, tačiau jis sprogo rankoje, jaunuolis neteko rankų pirštų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VIPUBLIC GYM

VIPUBLIC GYM portretas
VAGYS VAGYS VIPUBLIC GYM VAGYS !!!!!!!!

super

super portretas
Šaunuoliai

Romas

Romas portretas
Liudna , kad tarp musu yra tokiu nenaudeliu.Liudna ir graudu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių