VDI: per tris pirmąsias savaitės dienas – trys žūtys darbo vietose

  • Teksto dydis:

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) informuoja apie šią savaitę įvykusį jau trečią mirties darbe atvejį.

Pasak VDI pranešimo, ketvirtadienį apie 6 val. ryto laikino įdarbinimo įmonės darbuotojas operatorius J.Č. buvo mirtinai sužalotas darbe. Nelaimė nutiko Utenos rajone, Nemeikščių kaime. J. Č. dirbo prie plastmasių smulkinimo mašinos. Įrenginiui užstrigus (ar atliekant remonto/reguliavimo darbus), buvo pakeltas apsauginis gaubtas, norint prieiti prie smulkintuvo malimo peilių. Tuo metu atėjęs kitas asmuo įjungė įrenginį, kuris įtraukė J. Č. ir mirtinai jį traumavo.

Kiti du nelaimingi atsitikimai darbe, baigęsi mirtimis, įvyko antradienį Šilutėje, kur pagalbinis darbininkas A. J. žuvo partrenktas krautuvo, ir trečiadienį Klaipėdoje bekraunant vilkiką betono luitu buvo mirtinai sužalotas V. K.

Nors įvykių aplinkybės dar tiriamos, VDI perspėja, kad daugiausia nelaimingų atsitikimų darbe įvyksta dėl darbų saugos nesilaikymo. 2021 m. mirtinų nelaimingų nutikimų darbe skaičius žymiai didesnis negu pernai. Vien per pirmą šių metų pusmetį, palyginus su 2020 m., mirtinų įvykių skaičius padidėjo 33 proc., o sunkių –20 proc.

Stebint nelaimingų atsitikimų proveržį bei visišką tiek darbdavių indiferentiškumą pareigai užtikrinti darbuotojų saugą darbe, tiek ir pačių darbuotojų abejingumą savo sveikatai ir gyvybei, VDI Darbuotojų saugos ir sveikatos skyriaus vedėjas Saulius Balčiūnas primena, kad „būtent darbdavys yra atsakingas už darbuotojų saugumą ir sveikatą darbo metu. Nors suprantame visą dabartinės situacijos problematiką, dar kartą raginame tiek darbdavius, tiek darbuotojus stabtelėti ir susikoncentruoti į esminius individo ir visuomenės egzistencijos aspektus – žmogaus gyvybę ir sveikatą.”

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių