Vaikų spektaklis teatre netikėtai užbaigtas su gesintuvais

Nacionalinio Kauno dramos teatro vaikų spektaklio žiūrovai finale pamatė ir galimo gaisro preliudiją – įsijungus gaisro signalizacijai paaiškėjo, kad dega prie prožektoriaus prisiglaudusi scenos uždanga.

Sekmadienį per pietus atėjusieji pažiūrėti spektaklio mažiems ir dideliems „Astrida“ pamatė kitokį finalą, nei turėjo.

Didžiojoje scenoje spektaklį su vaikais žiūrėjusi kaunietė Diana pasakojo, kad besibaigiant vaidinimui pradėjo jaustis svilėsių kvapas. Netrukus po to pasijungė signalizacijos garsas, tačiau tuo metu garsiai grojant muzikai daugelis nesuprato, kad įsijungė tikra gaisro signalizacija ir dar kurį laiką spektaklis buvo tęsiamas.

Ne iškart suprato, kad vyksta ir pats spektaklyje vaidinęs Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas. Tik tada, kai užkulisiuose jam pamojo darbuotojai, rodydami į dūmus, spektaklis įgavo kitokį scenarijų. Buvo išskleista rūkstanti uždanga ir tada pasimatė deganti skylė. Teatro darbuotojai su čia pat buvusiais gesintuvais netrukus užgesino galimo gaisro židinį.

Viskas įvyko greitai, stebint žiūrovams, ugniagesių pagalbos neprireikė. Po to spektaklyje vaidinęs teatro vadovas žiūrovus informavo, kad jie nespėjo pamatyti tik finalinės dainos ir šokio, todėl klausė jų, ar jie norėtų ateiti į spektaklį iš naujo. Tačiau daugelis žiūrovų jokių pretenzijų nekėlė. Priešingai, kai kuriems mažiesiems žiūrovams netgi patiko pamatyti tokią dramatišką spektaklio pabaigą.

„Užgesinus degančią uždangą, žiūrovai paplojo“, - juokėsi Diana.

Kodėl užsidegė uždanga, kaip teigė E.Stancikas, aiškinsis specialistai. Spėjama, kad į šoną nustumta uždanga galėjo susiklostuoti ne taip, kaip turėjo ir kažkodėl ji prisiglaudė prie stacionaraus prožektoriaus. Teatro direktorius džiaugėsi, kad uždangos audeklas yra specialiai impregnuotas, todėl ne užsiliepsnojo, o tik smilko. Laikinai uždanga bus pasiaurinta, iškirpus išdegusią dalį, o pasibaigus sezonui bus tvarkoma.


Šiame straipsnyje: gaisrasteatrasvaikų spektaklis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių