Šventinę savaitę – daugiau pranešimų apie į autoįvykius patekusius laukinius gyvūnus

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad gruodžio 28–sausio 3 dienomis buvo gauti 97 pranešimai, susiję su autoįvykiais, kuriuose dalyvavo laukiniai gyvūnai.

Dėl kitų įvykių su gyvūnais į aplinkosaugininkus buvo kreiptasi – 29 kartus, o gruodžio 21–27 d. gauti 33 pranešimai.

Gruodžio 28–sausio 3 d. sumažėjo pranešimų apie žvejybos ir medžioklės pažeidimus. Apie pastaruosius pranešta buvo pranešta keturiolika kartų.

Tuo tarpu, apie medžioklės – 20. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 30 kartų, netinkamo atliekų tvarkymo – penkiolika kartų, nuotekų – dešimt, vandens taršos – trylika, pakrantės apsaugos juostų pažeidimų – penkis, neteisėtų kirtimų – trylika, oro taršos – penkis, kitų pažeidimų ir konsultacijų – 25.

Reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus, aplinkosaugos pareigūnai ne darbo metu patikrinti informacijos vyko 37 kartus, septyniolika pranešimų pasitvirtino.

Apie žvejybos pažeidimus buvo pranešta penkis kartus – keturi iš jų  pasitvirtino. Iš keturių pranešimų apie medžioklės pažeidimus pasitvirtino vienas.

Dėl atliekų deginimo kreiptasi septynis kartus – nepasitvirtino nė vienas iškvietimas, nuotekų – penkis, keturi iš jų pasitvirtino, vandens taršos – septynis, pasitvirtino keturi, vandens juostų pažeidimų – du, abu jie pasitvirtino, neteisėtų kirtimų – du iš kurių vienas pasitvirtino, atliekų netvarkymo – vienas, jis taip pat pasitvirtino.

Primenama, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995. Taip pat apie neskubaus reagavimo pranešimus galima pranešti https://aakis.am.lt/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių