Savivaldybė: suvaldžius dujotiekio avariją Pasvalio rajone, pavojaus nebėra

Ugniagesiams, „Amber Grid“ suvaldžius penktadienį kilusią dujotiekio avariją Pasvalio rajone, gyventojams pavojaus nebėra, sako Pasvalio savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas.

Pasak jo, iš viso po sprogimo ir po to kilusio gaisro dujotiekyje evakuota apie 80 Valakėlių kaimo gyventojų, jie šeštadienio naktį grįžo į namus.

„Mano nuomone, pavojaus nėra, kadangi iš abiejų pusių dujotiekio sklendės užsuktos, tai reiškia, kad vamzdžiuose slėgio nėra ir pavojaus neįžvelgiu. O šiaip, budi policijos ekipažai, transportas nukreipiamas kitais keliais“, – BNS šeštadienį sakė P. Balčiūnas.

„Šiaip, visi grįžo, pavojaus gyventojams toje vietoje neįžvelgiu, juolab, kad ir vėjas buvo ne į gyvenvietę (...). gyventojams nerimauti nereikėtų, nes pavojaus židinys panaikintas, eilinis šeštadienis“, – tvirtino jis.

Įvykio vietoje šiuo metu dėl saugumo dar budi viena ugniagesių autocisterna.

Apie sprogimą ir kilusį gaisrą Pasvalio rajone policijai pranešta penktadienį, apie 17 val., informuota, kad dujotiekis po sprogimo degė atvira liepsna, siekiančia net 50 metrų aukštį.

Pareigūnų duomenimis, per įvykį niekas nenukentėjo.

„Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo, kad bus atliekamas išsamus tyrimas, dėl ko dujotiekyje kilo sprogimas, tačiau pirminiais duomenimis, atmetama, kad nelaimė galėjo įvykti dėl tyčinės veiklos.

P. Balčiūnas taip pat sako, kad pagal pirminius duomenis, piktybinį sugadinimą galima atmesti.

„Nemanau, kad tai yra kažkokia tyčinė veikla, manau, tai yra avarija“, – sakė jis.

Anot administracijos vadovo, pagrindinio kelio Pasvalys–Pakruojis–Šiauliai atkarpa ties Valakėliais lieka uždaryta, šeštadienio naktį buvo siekiama sutvarkyti maždaug dviejų kilometrų ilgio kelio apvažiavimą žvyrkeliu, kad Valakėlių gyventojai galėtų susisiekti su Pasvaliu.

„Tikėtina, kad asfaltas šalia dujotiekio nuo temperatūros bus išsilydęs, o atsarginis išvažiavimas greitai susidėvėjo: įšalo praktiškai nėra, srautas didelis, automobiliai sunkiasvoriai, sugadino kelią, tai mes bandėme atstatyti“, – sakė jis.

P. Balčiūno teigimu, savivaldybė nesvarstė skelbti ekstremalios situacijos dėl įvykio, toliau ketinama rūpintis minėto aplinkkelio atkūrimu.

Kaip skelbė „Amber Grid“, dujų perdavimo sistemą šioje vietoje sudaro du lygiagrečiai į Latvijos pusę einantys dujotiekiai, incidentas vyko viename jų, kitas dujotiekis nebuvo pažeistas. Juo dujų tiekimas buvo Pasvalio rajono ir kitiems Šiaurės Lietuvos vartotojams buvo atstatytas dar penktadienį, atkurtas ir dujų tiekimas į Latviją.

Šis dujotiekis buvo nutiestas prieš 45 metus – 1978 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavojus lieka

Pavojus lieka portretas
Maskoliu gausa ir neaiskus ju planai,kiriuos zino tik jie .

tik

tik portretas
valdant siai saikai pavojus islieka paradoksinis su piratyniu formatu ?===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių