Prižiūrint nepilnamečiams per gaisrą žuvo aštuonerių berniukas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kalvarijos savivaldybėje, Pagraužių kaime, kilęs gaisras, nusinešęs aštuonmečio berniuko gyvybę, kilo namuose esant trims nepilnamečiams.

Kaip pirmadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, devynmetis žuvusiojo brolis ir penkiolikmetis dėdė iš gaisro išsigelbėjo. Žuvusio berniuko mama tuo metu buvo gimdymo namuose, tėvas dirbo užsienyje.

Tą rytą motinos penkiolikmetis brolis nusprendė virtuvėje plastikinių dailylenčių atliekomis pakurti krosnį ir išvirti ėdalo šunims. Pakūręs ją nuėjo į kambarį žaisti kompiuteriu. Tuo metu 8-erių ir 9-erių metų broliai pasišildė arbatos ir nuėjo į kambarį žiūrėti televizoriaus.

Netrukus devynmetis pastebėjo iš po virtuvės durų besiveržiančius dūmus ir svylantį linoleumą. Atidarius virtuvės duris, karštis plūstelėjo jam į veidą. Pribėgęs prie kambario lango, jis atidarė jį ir šoko į lauką. Berniukas kvietė taip pasielgti ir savo jaunesnįjį brolį, bet šis išsigandęs pabijojo šokti per langą. Devynmetis berniukas, nubėgęs prie kito kambario lango, apie gaisrą pranešė savo dėdei. Šis, pradaręs degančios virtuvės duris, išsigando ir išbėgo į lauką. Po to jie kartu dar ragino aštuonmetį gelbėtis nuo ugnies, girdėjo jo verksmą. Atvykę ugniagesiai išnešė vaiką iš gaisravietės, tačiau jis jau buvo miręs.

Apie kilusį gaisrą pranešė netoliese gyvenantis kaimynas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais Lietuvoje kilo 2 tūkst. 854 gaisrai. Jų metu žuvo 42 žmonės, iš jų trys vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių