Perspėja saugotis: skalbyklė gali pati užsidegti ir supleškinti namus

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose plinta istorija, kuomet namuose pati savaime užsidegė skalbyklė „Electrolux“. Žmonės nurodo, kad skalbimo mašina buvo palikta įjungta į elektros tinklą, todėl kažkas nutiko su elektronika ir ji savaime viduje užsiliepsnojo.

Perspėja saugotis

„Facebook“ vartotoja Ramunė pasidalijo nuotrauka, kaip atrodo savaime užsidegusi skalbyklė „Electrolux“. Moteris pasakojo, kad šis buities prietaisas nebuvo labai senas, pirktas vos prieš 2,5 metų. Tuomet iš internetinės parduotuvės buvo skalbyklė pirkta nauja, turėjo garantiją, tačiau vis tiek kažkas pasidarė blogai, jog buitinė technika pradėjo rūkti ir pridarė nuostolių, kurie galėjo laisvai pasibaigti tragiška nelaime.

„Tokią istoriją norisi viešinti, nes niekas nuo to neapsaugotas. Tai noriu tiesiog perspėti. Pasirodo, skalbimo mašina gali savaime užsidegti. Pirkta oficialiai iš vienos internetinės parduotuvės, su dokumentais, su garantija prieš 2,5 metų. Užsidegė savaime, naktį. Tad verta net iš karto po skalbimo išjungti iš elektros lizdo, ko net nepagalvotume šiais laikais“, – perspėjo istoriją paviešinusi Ramunė.

Pasirodo, skalbimo mašina gali savaime užsidegti. Pirkta oficialiai iš vienos internetinės parduotuvės, su dokumentais, su garantija prieš 2,5 metų.

Moteris teigė, kad gaisro metu žmonės nenukentėjo, mat tuo metu nieko nebuvo namuose , o apie gaisrą pranešė kaimynai. Visgi nuostolių tikrai bus. Smarkiai apdegė pats butas, buvo aplieti ir kaimynai, tad gaisro padarinius teks dar ilgai šalinti, o namų remontui taip pat teks patuštinti pinigines.

Ji nurodė, kad tiek gamintojų, tiek pardavėjų atstovai esą aiškino, kad deja, bet taip kartais nutinka ir elektronikos prietaisai būna, jog užsidega.

„Ir net „Electrolux“ atstovai teigia, kad taip kartais būna ir tik gūščioja pečiais  ir bando nusikratyti atsakomybė. Tiesiog būna. Viešinu dėl to, kad nesusikalbam su „Elektrolux“,atvaziavo penkiese ir ieško prie ko prikibti, bet, kad akivaizdu, jog židinys jų produktas - jiems taip nepasirodė. Būkite saugūs. Būčiau dėkinga, jei pasidalinsite, nes dėl to gali būti sudegęs butas, ugniagesių užlieti kaimynai ar dar didesnė nelaimė“, – pridūrė „Facebook“ vartotoja.

Ragina nepalikti įjungtos technikos

Šis įrašas socialiniame tinkle „Facebook“ žaibiškai išplito. Vos per pusę paros, kai sudegusios skalbimo mašinos nuotrauka buvo įkelta į internetą, žinia pasidalijo daugiau nei 2,5 tūkst. vartotojų bei sulaukta daugiau nei 100 komentarų.

Žmonės stebėjosi, kad buitinė technika gali pati savaime užsidegti, mat technologijos nuolat tobulėja, tad esą turėtų būti įdėti saugikliai, kurie apsaugotų nuo tokių nelaimių. Visgi vyravo nuomonė, jog po skalbimo geriau skalbyklę išjungti iš elektros lizdo ir taip sumažinti gaisro tikimybę.

„Aš prieš išimdama skalbinius visada išjungiu iš kištuko Manau, kad tokių įrenginių nederėtų laikyti visada įjungtų į elektros lizdą“, – teigė Gintarė.

„Eina sau čia baisu, pas mus irgi „Electrolux“ skalbimo masina ir niekad neištraukiu iš elektros lizdo. Dabar, kai išvyksim iš namų, reiks išjungti, nes gali grįžęs iš atostogų namų neberasti“, – antrino kita internautė.

„Man taip pat identiška situacija nutiko prieš mėnesį. Visa laime, kad buvau namuose ir labai anksti pastebėjau. Negalėjau patikėti ir niekada nesusimąsčiau, kad taip gali nutikti“, – pasisakė dar viena moteris.

Vyrai spėliojo, nuo ko galėjo kilti gaisras ir laikėsi nuomonės, kad skalbimo mašina užsidegė dėl elektronikos gedimo, už kurį esą turėtų atsakyti gamintojai.

„Iš vaizdo, panašu, kad kilo gaisras nuo pačios elektronikos, kuri, spėju, kad gamintojo nebūna apsaugota nuo drėgmės. O dar kiek namai nukentėjo nuo aprūkimo. Žiauru. 100 proc. čia gamintojo kaltė, tik sunku tai įrodyti, kai elektronika supleškėjo. Galima įtarti ir kokius nors elektros įtampos šuolius, bet būtų sugedę ir kiti buities prietaisai įjungti į elektrą. Svarbu, kad žmonės nenukentėjo“, – pasisakė Ramūnas.

Atliekamas vertinimas

Bendrovės „Electrolux Lietuva“ vadovai portalui kauno.diena.lt nurodė, kad tokie įvykiai yra reti ir šiuo metu yra vertinama, dėl ko skalbyklėje galėjo kilti gaisras.

„Tokia situacija tikrai nėra įprasta. Šiuo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kartu su nepriklausomais ekspertais atlieka ekspertizę kilusio gaisro priežastims ištirti. Ekspertai nuodugniai vertina tiek pačio buitinio prietaiso techninius parametrus, tiek ir elektros tiekimo instaliaciją bei tiekimą įvykio vietoje.

Nuo pat pradžios glaudžiai bendradarbiaujame su tyrimą atliekančiomis institucijomis – atvirai bei operatyviai teigdami ekspertizei reikalingą medžiagą. Tokios ekspertizės nėra įgyvendinamos per kelias dienas, kaip šiandienė praktika rodo – procesas gali trukti iki kelių mėnesių. Laukiame tyrimo rezultato. Su nukentėjusia kliente bendraujame tiesiogiai, esame pasiruošę atsakyti į visus rūpimus klausimus“, – komentavo Deimantas Kirlys, „Electrolux Lietuva“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E

E portretas
Pas mus tikros vokiskos buitines technikos nenusipirksi,nebent pas tuos gali rast kurie prekiauna naudota,bet ir ten visko papuola.

>Lina

>Lina portretas
Tas isjunginejimas bent saldytuvuij nera gerai.

tau....nebuk primityvas

tau....nebuk primityvas portretas
išmok skaityti kodus ..... ir atskirsi kinišką nuo tikros ...... kode viskas parašyta
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių