Vilniuje krepšinio vadybos specialistai dalinosi patirtimi

Vilniuje vykusiame seminare „Minint Lietuvos krepšinio 90-metį: šiuolaikiniai vadybos iššūkiai“ patirties sėmėsi ir patyrusių krepšinio vadybininkų patarimų klausėsi per pusšimtį įvairių sporto organizacijų atstovų bei vadovų.

Seminare buvo kalbama apie tai, kas yra aktualiausia šių dienų krepšinio vadybai, diskutuota apie sporto organizacijos viziją, ambicijas bei iškeltų uždavinių įgyvendinimo būdus, nagrinėti klasikiniai verslo ir sporto bendradarbiavimo pavyzdžiai.

Savo pranešimus apie vadybos reikšmę sportui, netradicinius rėmimo projektus, sporto rinkodaros programas, didelio masto renginių organizavimą ir iššūkius skaitė bei į seminaro dalyvių klausimus atsakinėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Ispanijos krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Jose Montero, Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Jonas Stadalninkas, UAB PALINK marketingo ir komunikacijos departamento vadovas Arvydas Rimas bei Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė Raimonda Balnienė.

Seminaro dalyvių akiratį gerokai praplėtė svečias iš Ispanijos J. Montero — jo vadovaujama organizacija per dešimtmetį iš Europos vidutiniokės tapo viena pasaulio lyderių.

„Nėra jokio stebuklo – reikia tik daug ir sunkiai dirbti bei turėti teisingą strateginę kryptį“, — tvirtino vienas Ispanijos krepšinio federacijos vadovų.

Itin įdomų pranešimą, apie sėkmingą sporto ir verslo bendradarbiavimą, skaitė UAB PALINK marketingo ir komunikacijos departamento vadovas A. Rimas. Jo atstovaujama įmonė jau daugelį metų remia Lietuvos krepšinį ir džiaugiasi ne tik krepšininkų pergalėmis, bet ir nauda verslui.

„Šiuo metu vadyba yra silpnoji Lietuvos sporto pusė. Nors krepšinyje situacija nėra labai prasta, tačiau bendrame sporto kontekste yra labai daug erdvės tobulėjimui. Šio seminaro reikalingumą įrodė ir dalyvių skaičius. Neabejoju, kad visiems jiems seminaras buvo labai naudingas. Reikia padėkoti seminaro pranešėjams už įdomias paskaitas bei suteiktas žinias. Tikiuosi, kad ateityje toks sporto vadybai skirtas seminaras taps nuolatiniu renginiu“, — džiaugėsi LKF generalinis sekretorius M. Balčiūnas.

„Tai pirmasis renginys, kuriame krepšinio vadybos srityje dirbantys žmonės turėjo galimybę pabendrauti su šios srities lyderiais ir sužinoti jų sėkmės paslaptis. Didelis dalyvių susidomėjimas patvirtino mūsų spėliones, kad sporto vadybos seminarų bei galimybių pabendrauti su šios srities profesionalais trūksta. Tikimės, kad šis renginys turės tęstinumą, o sporto vadybos lygis Lietuvoje tik kils“, — sakė vienas seminaro rengėjų Edgaras Stankevičius.

Šis seminaras buvo vienas iš daugelio Lietuvos krepšinio 90-mečiui skirtų renginių. Pagrindinis jubiliejinių metų akcentas jau balandžio 22-ąją bus padėtas Kauno sporto halėje. Per įspūdingą jubiliejaus paminėjimo renginį netrūks užsienio svečių sveikinimų, istorinių vaizdų ir įdomių pasirodymų. Krepšinio gerbėjai bilietus į šią šventę gali įsigyti už simbolinę kainą. Bilietais prekiauja „Tiketa“.

Pirmosios oficialios krepšinio rungtynės Lietuvoje buvo sužaistos 1922-ųjų balandžio 23 dieną Kaune. Per jas susitiko laikinosios sostinės rinktinė ir Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos (LFLS) komanda. Istorinį mačą rezultatu 8:6 laimėjo LFLS ekipa. 1922-ųjų balandžio 23-ioji laikoma oficialia Lietuvos krepšinio gimimo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių