Rinktinę vėl slegia bėdos – R.Javtoką kamuoja kojos trauma (papildyta)

Lietuvos nacionalinėje komandoje - nerimas. Į rinktinės treniruočių stovyklą dėl Roberto Javtoko sveikatos problemų iškviestas vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

R.Javtoką kamuoja kojos trauma, kurią patyrė paskutinės olimpinės atrankos rungtynėse su Dominikos Respublika. Dar pirmadienį Kaune komandos kapitonui bus atlikti išsamesni pakartotini tyrimai, kurie gali nulemti jo likimą rinktinėje.

„Esu dėkingas Antanui, kad jis sutiko padėti. Jis galės sportuoti galbūt jau net vakarinėje treniruotėje. Aukštaūgių turime ne tiek jau daug, todėl ir rotacijai, ir traumos atveju, dar vienas žmogus reikalingas“, - už pagalbą A.Kavaliauskui dėkojo K.Kemzūra.

Kaip sakė Lietuvos ekipos treneris, buvo svarstoma ir Donato Motiejūno kandidatūra, tačiau krepšininkas susikoncentravęs ties NBA, o A.Kavaliauskas šioje situacijoje yra pats geriausias variantas - su rinktine atsisveikino tik prieš pat Londono olimpinių žaidynių atranką ir žino visas žaidimo sistemas.

„Donatas būtų atvažiavęs kritinės situacijos atveju. Tas pats Antanas atvažiuoja su mintimi, kad nėra garantuotas, jog vyks į Londoną. Jei Javtokas pasveiks, Antanas bus tik pagalbininkas ir jis tai puikiai supranta“, - tikino K.Kemzūra.

R.Javtoko sveikatos problemos rinktinę slegia pačiu netinkamiausiu metu. Iki liepos 20 d. Lietuvos nacionalinės komandos trenerių štabas privalo pateikti galutinį kandidatų sąrašą olimpiadai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių