LSKL II grupės čempionai - TTVAM krepšininkai

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) II vaikinų grupės čempionais tapo Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (TTVAM) studentai. Gintaro Rutkausko auklėtiniai didžiajame finale išvykoje po permainingos ir įtemptos kovos rezultatu 80:76 (20:16, 20:18, 24:22, 16:20) nugalėjo Vilniaus kolegijos (VK) atstovus.

TTVAM krepšininkai rungtynes pradėjo geriau ir vienu metu buvo susikrovę net dviženklę taškų persvarą. Visgi, antrajame kėlinyje VK krepšininkai buvo ir persvėrę rezultatą savo naudai, o rungtynių pabaiga buvo įtempta - nors TTVAM vėl išsiveržė į priekį ir nuolat kelias taškais pirmavo, tačiau nugalėtojas nebuvo aiškus iki paskutinių sekundžių.

Nors VK dėjo visas pastangas, tačiau persverti rezultato ir pakeisti įvykių savo naudai nebepavyko.

TTVAM komandą šiose rungtynėse į pergalę vedė U. Luneckas, surinkęs beveik pusę komandos taškų - net 39, R. Ivoška pridėjo 17 taškų, T. Melimekovas - 7 tšk.

VK ekipos gretose išsiskyrė L. Bankieta, pelnęs 21 tašką, D. Aukštuolis pridėjo 13, D. Kibildis - 12 tšk.

Iškart po dvikovos aukso medalius ir nugalėtojų taurę čempionams įteikė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas ir lygos generalinis sekretorius Jonas Kurševičius.

Taigi, TTVAM antrą kartą per LSKL istoriją iškovojo aukso medalius. Tai jiems buvo pavykę padaryti ir 2010 metais, o pernai jie iškovojo bronzos medalius.

„Trečia vieta mūsų toli gražu netenkino ir bet kokia kaina siekėme atsirevanšuoti varžovams ir vėl susigrąžinti čempionų titulus. Džiugu, kad mums tai pavyko. Noriu padėkoti vyrams, kad šiemet rungtyniavo itin susikaupę, tikrai nuoširdžiai gynė savo aukštosios mokyklos garbę. Viso to rezultatas - nugalėtojų taurė. Rašysime prašymą, jog LSKL direktoriai kitą sezoną leistų mūsų komandai rungtyniauti I vaikinų grupėje. Manau, esame pajėgūs pasigalinėti su pačiais geriausiais“, - pabrėžė TTVAM strategas Gintaras Rutkauskas.

TTVAM užkopti ant aukščiausios pakylos laiptelio sugebėjo ir be finale negalėjusių padėti dviejų savo komandos lyderių: Donato Janavičiaus ir Eduardo Rogačiovo.

„Jei jie mums būtų galėję padėti, tuomet, manau, rezultatas būtų visai kitoks. Jie šį sezoną nuolat vedė komandas į pergales - pelnydavo po 20 ir daugiau taškų“, - pridūrė čempionų treneris.

Be to, jis buvo itin dėkingas savo aukštosios mokyklos vadovybei, kuri geranoriškai bendradarbiauja ir užtikrina puikias sąlygas siekti aukštumų krepšinio aikštelėje.

Bronza - KK krepšininkams

Priminsime, kad LSKL II vaikinų grupės bronzos medalius pelnė Kauno kolegijos (KK) krepšininkai, kurie namuose be didesnio vargo 102:73 (29:13, 26:21, 20:21, 27:18) mažajame finale palaužė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA-2) antrąją komandą.

Kauno kolegijos krepšininkai, kurie nuolat įspūdingomis taškų persvaromis triuškino savo varžovus, pirmą ir vienintelį kartą šį sezoną suklupo pusfinalyje - 64:78 (20:21, 11:19, 17:21, 16:17) savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėję TTVAM krepšininkams.

„Tiesiog per tą pusfinalio susitikimą sužaidėme prasčiausias rungtynes, o varžovai - TTVAM krepšininkai tąkart žaidė, kaip niekad, pakiliai. TTVAM ekipa - patyrusi, turinti daug žaidėjų, rungtyniaujančių Regioninėje krepšinio lygoje. Jei atvirai, turėjome šansų ir juos įveikti bei žaisti didžiajame finale, tačiau tąkart nepasisekė“, - kalbėjo Kauno kolegijos ekipos treneris Rolandas Rakutis.

Tačiau jis visgi pasidžiaugė, kad jo vadovaujamai ekipai pavyko pasidabinti ir bronzos medaliais. „Kamuolys apvalus, tad nutinka visko. Visų rungtynių laimėti negali. Džiaugiuosi, kad jau trečius metus iškovojame medalius. Pernai buvome antri, užpernai - treti, šiemet - vėl treti. Tapo jau tradicija, kad esame tarp LSKL II vaikinų grupės lyderių. Nuolat keliame sau aukščiausius tikslus ir stengiamės juos įgyvendinti. Džiugu, kad tai pavyksta. Į šias pirmenybes žvelgiame itin atsakingai. Stengiamės deramai atstovauti savo kolegijai. Noriu padėkoti komandos vyrams už kovingumą ir atsidavimą. Jei ir kitąmet vyrai taip atsakingai žvelgs į šias pirmenybes, tuomet galime iškovoti ir svaresnių pergalių. Aš tuo tikiu“, - pabrėžė KK strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių