Lietuviai įtempto siužeto trileryje nukovė puertorikiečius

Šeštadienio naktį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė olimpinės atrankos turnyro ketvirtfinalyje nugalėjo Puerto Riko krepšininkus rezultatu 76:72. Venesueloje vykstančioje atrankoje į Londono vasaros olimpines žaidynes dėl trijų kelialapių kovoja 12 komandų.

Lietuvių pusfinalyje, kuris vyks rytoj, laukia Dominikos respublikos krepšininkai, ketvirtfinalyje eliminavę Makedonijos rinktinę.

Rungtynės

Pirmaujanti komanda nuolat keitėsi visų rungtynių metu. Pirmoje žaidimo pusėje didžiąją laiko dalį pirmavo veržliai žaidę Puerto Riko krepšininkai. Antroje pusėje dažniau priekyje buvo lietuviai. Paskutinės rungtynių minutės buvo lyg iš įtempto siužeto filmo, kuriame šįkart sėkmė šypsojosi Lietuvos rinktinei.

Lietuvos rinktinės starto penketas: Rimantas Kaukėnas, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza, Robertas Javtokas.

Puerto Riko rinktinės starto penketas: Peteris Ramosas, J. J. Barea, Carlosas Arroyo, Ricky Sanchezas Rosa, Nathanas Peavy.

Rungtynes sparčiu tempu pradėjo abi komandos. Sužaidus keturias minutes Lietuvai po penkis taškus buvo pelnę M.Kalnietis ir J.Mačiulis. Puerto Riko rinktinėje nesustabdomai žaidė 222 cm ūgio milžinas P.Ramosas.

Iki kėlinio pabaigos likus dviems minutėms, puertorikiečiai, uždarę lietuvius savo gynybos gniaužtuose, pabėgo į priekį penkiais taškais (17:12). Baigiantis pirmąjam kettvirčiui rezultatyviai žaidęs J.J.Barea buvo padidinęs šį pranašumą iki 8 taškų, bet Š.Jasikevičiui pavyko šį skirtumą sumažinti (16:22).

Antrąjį ketvirtį lietuviai pradėjo dvejomis sėkmingomis atakomis - M.Pociaus tritaškiu ir P.Jankūno dvitaškiu su bauda. Vėliau, Puerto Riko komandai taikliai metant tolimus metimus pavyko atitolti. Lietuviams pavyko prisivyti varžovus, agresyviai rengiant atakas. Po M.Kalniečio ir M.Pociaus derinio „žemė-oras“, Lietuvos rinktinė buvo išsiveržusi į priekį.

Artėjant didžiąjai pertraukai lietuviai išsiveržė į priekį, tačiau netrukus N.Peavy vėl persvėrė rezultatą. Priešpaskutinėje kėlinio atakoje Š.Jasikevičius įskraidino tritaškį. Komandos išėjo ilsėtis lietuviams pirmaujant dviem taškais (40:38).

Po pertraukos lietuviai grįžo į aikštę spurtu 4:0. Taip jie įgijo šešių taškų pranašumą. R.Kaukėnas šį skirtumą dar labiau padidino. Atroje ketvirčio pusėje Puerto Riko rinktinė atgijo ir, po C.Arroyo solinio pasirodymo komanas teskyrė vienas taškas (55:54). Po 30 minučių lietuviai buvo priekyje vos dviem taškais (57:55).

Lemiamą nervų trilerio dalį sėkmingai pradėjo J.J.Barea, lygindamas rezultatą. Į tai M.Kalnietis atsakė tritaškiu. Tačiau netrukus penktąją pražangą užsidirbo J.Valančiūnas. Nors Lietuvos rinktinė buvo nutolusi keliais taškais, bet puertorikiečiai sugebėjo susigrąžinti pranašumą (65:64). Netrukus savo komandą tritaškiu į priekį išvedė L.Kleiza. Į tai C.Arroyo taip pat atsakė tritaškiu.

Paskutiniosios minutės virto tikru karu. Po M.Kalniečio ir L.Kleizos dvitaškių lietuviai pirmavo trimis taškais. Bet A.Galindo tritaškis šią persvarą nubraukė, o likus žaisti 36,4 sekundės D.Santiago įmetė baudos metimą, išvesdamas savo komandą į priekį. Po minutės pertraukėlės Š.Jasikevičius per 5 sekundes prasiveržė po krepšiu ir pelnė du taškus.

Likus žaisti 13 sekundžių L.Kleiza įmetė vieną baudos metimą, sukurdamas dviejų taškų pranašumą. Varžovų puolėjas N.Peavy kitoje atakoje sužingsniavo. Puertorikiečiams neliko nieko kito kaip prasižengti. Š.Jasikevičius šaltakraujiškai realizavo abu baudų metimus, o Lietuvos rinktinė triumfuodama žengė į pusfinalį.

Lietuvos rinktinei taškus pelnė: M.Kalnietis ir L.Kleiza (7 atk. kam.) - po 14, Š.Jasikevičius - 11, J.Mačiulis - 10 (11 atk. kam.), M.Pocius - 9, R.Kaukėnas - 8, P.Jankūnas - 7, D.Songaila - 3 (5 atk. kam.), J.Valančiūnas ir R.Javtokas taškų nepelnė, T.Delininkaitis ir D.Dulkys nežaidė.

Puerto Riko rinktinei taškus pelnė: A.Galindo - 1
7 (4/6 3-tšk., 6 atk. kam.), J.J.Barea ir C.Arroyo (8 rez. perd.) - po 13, P.Ramosas - 9, N.Peavy - 8 (12 atk. kam.), D.Santiago - 5, R.Sanchezas Rosa - 4, D.Huertas - 3, A.Rodriguezas ir R.Balkmanas taškų nepelnė, M.Rosario ir A.Franklinas nežaidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
Aciu,vyrai,o L.Kunigelis tikrai yra vertas buti vienu is geriausiu krepsinio komentatoriu.Aisku,po gerb.V.Janiuno!!!Jis visada liks geriausiu.O dabar,visi kartu riktelkim, LIETUVA,LIETUVA,LIETUVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

medis

medis portretas
Be abejo su pergale, bet Kunigėlis į senatvę tai žiauriai nusišneka jau komentuodamas..

pilietis

pilietis portretas
Su pergale. Gerai,kad nepralaimėjo,nes būtu komentarų kokia jau 100as.:)> Priešakyje su vėlevnešiu JURIJUM SUBOTINUM:))> Gerų emocijų pusfinalyje.:)>
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių