Krepšinio stovykloje patarimus dalijo ir A.Karnišovas

Jaunuosius talentus Kaune vykusiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio čempionate atidžiai stebėjęs „Houston Rockets“ klubo skautas Artūras Karnišovas pastebi, kad šiais laikais krepšininkams vis dažniau trūksta individualių meistriškumo įgūdžių.

Kaune vykstančioje stovykloje „Adidas Summer Camp“ apsilankęs A. Karnišovas stebėjo vasarą individualius bei komandinius krepšinio įgūdžius tobulinančius vaikinus ir dalijo jiems patarimus, kaip tapti geresniais krepšinio aikštelėje.

Anot A.Karnišovo, geriausias ir vienintelis būdas pagerinti įgūdžius — vasarą skirti ne poilsiui, bet treniruotėms ir taip kur kas geriau pasirengti artėjančiam sezonui.

„Manau, kad kiekvieną vasarą reikia išnaudoti savo žaidimo tobulinimui. Būtent ši stovykla suteikia galimybę pagerinti fizinį pasirengimą, individualią techniką, mitybos bei kitus klausimus. Nėra daug tokių stovyklų, kuriose krepšininkai gali daug patobulėti individualiai. Manau, kad ji labai įvairiapusė ir jaunimui bus tikrai naudinga“, — jaunųjų krepšininkų pasirinkimu džiaugėsi A. Karnišovas.

Visą liepos mėnesį vyksiančioje stovykloje krepšininkai nedidelėmis grupelėmis dirba su garsiais Lietuvos treneriais — Ramūnu Butautu, Dariumi Maskoliūnu, Sauliumi Štombergu. Fizinio pasirengimo treniruotes stovyklos dalyviams veda geriausi šalies specialistai — Aleksandras Kosauskas, Aleksas Stanislovaitis bei Sigitas Kavaliauskas.

„Rockets“ klubo skautas pažymėjo, kad pastaraisiais metais Europos krepšinyje vis daug dėmesio skiriama taktikai, todėl šiek tiek apleidžiamas individualus krepšininkų pasirengimas. Jį žaidėjai turėtų gerinti vasarą.

„Pagrindiniai žaidimo Europoje ir NBA skirtumai yra atletiškumas, individuali technika bei žaidimas vienas prieš vieną. Europoje krepšininkai yra pripratę žaisti pagal tam tikras sistemas, taktiką, kas yra labai svarbu, tačiau iki atakos laiko pabaigos likus žaisti 7-8 sekundes viskas priklauso nuo individualaus krepšininkų meistriškumo“, — pažymėjo A.Karnišovas.

Stovyklos dalyvius jis šiek tiek nustebino pasakojimu apie ryškiausias NBA žvaigždes Dirką Nowitzkį bei Steve'ą Nashą. Pasak lietuvio, šie krepšininkai treniruojasi net po 7-8 valandas per dieną, o treneriams tenka juos varyti iš salės.

„Treneriai užrakindavo salę, kad neleistų jiems papildomai dirbti. Tiek D. Nowitzki, tiek S. Nashas papildomai treniruodavosi tiek, kad arenoje tiesiog miegodavo“, – prisiminė A. Karnišovas.

Jis vaikinams pasakojo savo akimis matęs, kaip „Dallas Mavericks“ komanda rungtynių dieną po rytinio pamėtymo grįžo į viešbutį, o D. Nowitzki liko papildomai padirbėti arenoje.

A.Karnišovas yra ne vienintelis stovyklos Kaune svečias. Treniruotėse sunkiai dirbančius krepšininkus taip pat aplankys garsus Lietuvos treneris Jonas Kazlauskas bei Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aistruolis

aistruolis portretas
reikalaujam garliaviniu apsilankymo pas SUNKIAI besitreniruojancius--ykveps naujiem nuotykiam......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių