K.Kemzūra: vyrus įkvėpia čia tvyranti atmosfera

Prieš olimpiados atrankos pusfinalio mačą treniruotę surengusios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra krepšininkus supažindino su varžovais.

Treneris žurnalistui sakė, kad pavojingiausia varžovų jėga yra aukštaūgiai Alas Horfordas ir Jackas Martinezas bei snaiperis Francisco Garcia.

„Varžovas stiprus, turi NBA žaidėjų - Horfordas ir Garcia, kuris yra geras metikas. Komanda žaidžia labai greitai, dažnai jų atakos trunka labai trumpai. Jie stengiasi pereiti vidurio liniją kaip įmanoma greičiau ir ieško greitų metimų. Antras dalykas, labai stipriai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Viena stipriausių jų pusių - gera kova dėl atšokusių kamuolių puolime. Šiame turnyre puolime jie atsikovoja vidutiniškai po 19 kamuolių. Horfordas ir Martinezas - šie du žaidėjai dominuoja po krepšiais. Gynėjai yra greiti ir kibūs, galintys gerai paspausti varžovus. Dominika taip pat turi metikų. Abu aukštaūgiai nėra geri metikai, o Martinezas nepataiko baudos metimų. Turime tai išnaudoti. Mums reikia rasti sprendimų ne tik mėtyti iš toli, bet ir rasti agresijos prasiveržimams“, - tvirtino treneris.

Paklaustas, ar vyrus rungtynėms nuteikinėja rodydamas įkvėpiančius filmus, K.Kemzūra buvo lakoniškas: „Čia jų nereikia, nes vyrus įkvėpia čia tvyranti atmosfera.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių