Būsimieji lietuvių varžovai turnyrą baigė pralaimėjimu

Artėjant Pasaulio jaunių (iki 17 metų) čempionato pradžiai, pirmieji lietuvių varžovai, Kanados krepšininkai, akistatai su šeimininkais ruošėsi draugiškame turnyre Prancūzijoje. Iškovoję dvi pergalęs ir patyrę tiek pat pralaimėjimų, kanadiečiai finišavo treti.

Turnyre iš viso dalyvavo penkios komandos, atvyksiančios į Kauną – Kanada, Kinija, Egpitas, Kroatija ir šeimininkai prancūzai, laimėję visus keturis susitikimus.

Pirmosiose varžybose ketvirtadienį kanadiečiai iškovojo lengvą pergalę prieš Kinijos rinktinę rezultatu 99:76. Kanadą į priekį vedė 14 taškų surinkęs atletiškasis Marialas Shayokas.

„Buvo smagu pagaliau žaisti prieš kitą komandą, nes treniruočių stovykloje turėjome varžytis tik tarpusavyje“, – sakė Kanados rinktinės treneris Davidas DeAveiro.

Po pergalės prieš kinus Kanados krepšininkai kitą dieną jau turėjo pripažinti Prancūzijos pranašumą, po atkaklios kovos šeimininkams nusileidę rezultatu 63:68. Šį kartą rezultatyviausiai kanadiečių gretose žaidė Malcolmas Duvivieras, pelnęs 16 taškų.

Rungtynėse prieš Egiptą Kanados komanda patyrė kiek netikėtą pralaimėjimą rezultatu 81:92 po katastrofiško trečiojo kėlinio, kurį egiptiečiai laimėjo 32:16. M. Shayokas surinko 19 taškų, tačiau pataikė vos 9 metimus iš 21.

Paskutinę turnyro dieną, Šiaurės Amerikos atstovai sugebėjo iškovoti pergalę rezultatu 88:74 prieš stiprią Kroatijos rinktinę. Šįkart kanadiečiai, pasimokę iš praėjusių rungtynių, laimėjo trečiąjį kėlinį net 37:12.

M. Shayokas, kuris buvo išrinktas į simbolinę turnyro komandą, pelnė 23 taškus ir vėl buvo rezultatyviausias Kanados rinktinėje, o Patrickas Steevesas pridėjo 20 taškų.

Pasaulio jaunių (iki 17 metų) čempionatas birželio 29 — liepos 8 dienomis vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje, o kanadiečiai jau pirmąją turnyro dieną susikaus su turnyro šeimininkais lietuviais. Rungtynės prasidės 18 val. 35 min., o jas tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto” televizija.

Iš viso turnyre dalyvaus 12 komandų: Lietuva, JAV, Argentina, Kanada, Egiptas, Kinija, Korėja, Australija, Ispanija, Kroatija, Čekija ir Prancūzija. Kartu su lietuviais ir kanadiečiais B grupėje varžysis Argentina, Kroatija, Korėja ir Ispanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių