Silkės – stalo karalienės Pereiti į pagrindinį turinį

Silkės – stalo karalienės

Verta prisiminti ir ateityje: silkių užšaldyti nepatartina – tai gana vandeningos žuvys.
Verta prisiminti ir ateityje: silkių užšaldyti nepatartina – tai gana vandeningos žuvys. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

"Kokteilis" įsitikinęs, kad ne vieno klaipėdiečio šaldytuve, gerai paieškoję, rastume nuo švenčių užsilikusių silkių.

O jos nuo senų laikų ant lietuvių šventinio stalo – dažnas ir laukiamas svečias. Anot maisto gamybos ekspertų, silkės šviežios išlieka dar 3–4 dienas nuo paruošimo. Jei jos yra stipriai sūdytos, marinuotos ar rūkytos, atminkite, šaldytuve galite laikyti daugiau nei savaitę. O nesūdytoms žuvims, prieš nešdami į balkoną ar dėdami į šaldytuvą, nepagailėkite druskos.

Verta prisiminti ir ateityje: silkių užšaldyti nepatartina – tai gana vandeningos žuvys. Įvairiai apkeptas, kad greitai negestų, svarbu atskirti nuo citrusinių vaisių ar daržovių gabalėlių ir, uždarius sandariuose indeliuose, sudėti į šaldytuvą.

Tad kitą savaitę stačiatikių Kalėdas švęsiantys klaipėdiečiai, serviruodami silkes ant stalo su vaisiais ar daržovėmis, turi patiekti silkių gaminių tik tiek, kiek bus suvalgyta.

Jeigu vaišėms bus naudojami žuvų konservai ir jų liks, maisto gamybos ekspertai pataria atidarius skardinę maistą perdėti į kitą indą. Mat metalas oksiduojasi ir, patekęs į produktus, gali greitai juos sugadinti.

Mišraines reikia suvalgyti

"Kokteilis" net neabejoja, kad ant stačiatikių Kalėdas švęsiančių uostamiesčio gyventojų stalų pūpsos ir mišrainių kalnai.

Kokios gi šventės be mišrainių ir salotų? Prieš patiekiant jas ant stalo, specialistai pataria kuo ilgiau laikyti neišmaišius. Prisipažinkite, beveik visi mes dažnai mėgstame pasiruošti patiekalus iš anksto.

Mišrainių ir salotų "galiojimas" – itin trumpas, tad ilgesnį šviežumą garantuoja kuo vėlesnis jų paruošimas ir pateikimas. Šie patiekalai taip pat netinkami šaldyti, nes yra sumaišyti su padažais.

Nors ir daug valgysite, vis tiek visų patiekalų nesuvalgysite – jų liks. Todėl likučius sudėkite į sandarų indelį, o tada – į šaldytuvą. Ir suvartokite kuo greičiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų