Anądien "Kokteilis", rašydamas apie rūkymo žalą, pažėrė daug šiurpą keliančios statistikos ir dėl šio įpročio atsirandančių sveikatos sutrikimo faktų.
Tačiau ne visi skaitytojai norėjo sutikti su tuo.
"Niekus tauzijate, – pareiškė Vėjas. – Viskas yra galima gyvenime, ir viską reikia išbandyti. Tik saiką reikia turėti visur. Ir parūkyti, ir pasimylėti, ir išgerti, ir bent kartą visai nusigerti reikia, kad žinotume, kas tai yra. Gi vieną kartą gyvename. Bent savo nuomonę turėsime, pabandę. O numiršta visi – dažniausiai sergantys, silpni ir natūraliai pasenę, dėl avarijų, karų..."
Magyla irgi nerinko žodžių: "Rūkaliai tris kartus dažniau gauna infarktą? Gaila, kad ne dešimt. Apsivalytų Lietuva nuo parazitų, nuodijančių kaimynams orą".
Net nepagalvojame
Indų iš aliuminio dar visai neseniai buvo beveik kiekvienoje virtuvėje. Dabar juos vis rečiau kur bepamatysime. Reaguodamas su deguonimi aliuminis pasidengia oksido plėvele, kuri saugo jį nuo tolesnio oksidavimosi. Tačiau aliuminis aktyviai reaguoja su rūgštimi, esančia maisto produktuose. Moksliniai tyrimai parodė, kad didelės aliuminio dozės gali patekti į vaisių ir sukelti apsigimimus, gali tapti Alzheimerio ligos priežastimi.
Indų iš aliuminio privalumai: ploni, lengvi, ilgaamžiai, gerai praleidžia šilumą (vanduo juose greičiau užverda), pigūs.
Trūkumai: lengvai deformuojasi, svyla, juos sunku nušveisti, o šveičiant apsauginė oksido plėvelė nusitrina ar susibraižo, nes aliuminis yra minkštas metalas.
Tokiuose puoduose nerekomenduojama virti rūgščių sriubų (raugintų kopūstų, rūgštynių, barščių), gaminti rūgščių troškinių, virti rūgščių uogų kompotų, ruošti marinatų ir saldžiarūgščių padažų.
Linksmieji tirščiai
Pokalbis telefonu:
– Greitoji pagalba? Čia vienam žmogui bloga... O, koks malonus jūsų balsas! Ką jūs veiksite šį vakarą?
Naujausi komentarai