Lyg virusas plinta citrininio kekso Kalėdoms receptas. "Kokteilis" negali atsilikti nuo mados, todėl skuba nupasakoti savo skaitytojams, kaip iškepti neapsakomai gardų, skanų, Kalėdomis kvepiantį keksą.
Visų pirma pasižvalgykite po virtuvės spinteles, ką turite ir ką teks įsigyti parduotuvėje. O keksui kepti reikės: 270 g miltų, 1 citrinos, 4 kiaušinių, 170 g cukraus, 200 g sviesto, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio ciberžolių, 1 šaukštelio vanilinio cukraus. Glaistui: 5 šaukštų cukraus pudros, 2–3 šaukštų citrinos sulčių.
Kimbame į darbą
Pirmiausia atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą. Jų prireiks vėliau. Trynius sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir maišytuvu plakite iki baltumo.
Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į trynio bei cukraus mišinį. Toliau plakite.
Citrinos žievelę sutarkuokie tiesiai į sviesto mišinį. Tuomet išspauskite ten vienos citrinos sultis. Nepamirškite atidėti 3 šaukštų sulčių glaistui. Į mišinį suberkite vanilinį cukrų.
Dar kartą viską gerai mažu greičiu išmaišykite maišytuvu arba šluotele, mentele.
Miltus sumaišykite su ciberžolėmis ir kepimo milteliais. Po to viską išsijokite per sietelį ir supilkite dalimis į mišinį, kiekvieną kartą išmaišydami iki vientisos masės.
Išimkite iš šaldytuvo baltymus, įberkite į juos žiupsnelį druskos ir išplakite maišytuvu. Plakite iki putų. Švelniai mentele įmaišykite baltymus į tešlą.
Paruoškite kepimo formą ir patepkite ją sviestu. Supilkite ten tešlą ir išlyginkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Kepimo formą į orkaitę dėkite maždaug 50-iai minučių. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar keksas iškepė.
Kol keps keksas, pasiruoškite glaistą: nedideliame inde sumaišykite citrinos sultis ir cukraus pudrą iki vientisos masės.
Kai išimsite keksą iš formos, šiek tiek atvėsinkite ir aptepkite paruoštu glajumi.
Naujausi komentarai