Klaipėdietė išlaikė Konstitucijos egzaminą

Konstitucijos egzamino antrame etape, teisingai atsakiusios į 15 klausimų iš 20, Audronės Lavruvianec tolimesnis likimas bus sprendžiamas Vilniuje.

Moteris turi visas galimybes būti apdovanota Prezidentūroje spalio 25 dieną – Lietuvos nugalėtojais taps teisingiausiai arba be klaidų į klausimus atsakę dalyviai.

Dalyvių ir komisijos tvirtinimu, antrasis Konstitucijos egzamino etapas buvo daug sudėtingesnis už pirmąjį. Egzamino užduotys buvo painios, o iš galimų keturių atsakymo variantų teisingąjį sunku išsirinkti, nes pateiktuose atsakymuose skyrėsi tik vienas žodis.

Vienas komisijos narys egzaminų formuluotes palygino su praėjusių rinkimų sistema.

„Ko tikėtis iš Konstitucijos egzamino, jeigu tokie dalykai vyksta Seimo rinkimuose“, – juokavo stebėtojas.

„Dėmesį blaškė ir trukdė susikaupti tai, jog klausimas viename lape, o galimi atsakymai kitame, tai itin apsunkino mąstymą“, –  teigė pirmojo Konstitucijos egzamino etapo nugalėtoja 21-erių metų studentė Svetlana Grigorian. Mergina, dar nežinodama rezultatų, kalbėjo, jog nesitiki patekti tarp geriausiųjų.

Egzamino užduočių uždarieji klausimai įvertinti pasitarimų kambaryje, kur ir vyko egzaminas. Svetlana padarė 7 klaidas, o su ja vienintelė laikiusi Konstitucijos egzaminą Klaipėdoje A. Lavruvianec, Visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė, padarė keturias leidžiamas klaidas. Valstybės tarnautoja atstovavo teisinį išsilavinimą turinčių asmenų grupę.

Nugalėtoja sakė, jog ruošėsi Konstitucijos egzaminui. Dalyvavo pirmą kartą, bet ne paskutinį.

„Kitais metais ruošiuosi dar atsakingiau, pasiruošimui skirsiu dar daugiau laiko“, – džiaugėsi šių metų rezultatais  A. Lavruvianec, turinti teisinį ir medicinos išsilavinimą.

Antrajame etape dalyviams buvo pateikta 19 testo ir vienas atviras klausimas, kurio atsakymą Konstitucijos žinovai turėjo sugalvoti patys. Laimėtojus išrinks speciali komisija, kuriai pirmininkauja Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių