Baigta tirti fiktyvi staklių dingimo istorija

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apskrities skyrius ir Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame turto pasisavinimu, neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu įtariamas buvęs bendrovės „Baltforma“ direktorius R.P.

Įtariama, kad baldų gamyba užsiimančios bendrovės vadovas nuslėpė daugiau nei 17 tūkstančių litų mokesčių ir pradangino bendrovės išperkamąja sutartimi įsigytus beveik 70 tūkstančių litų kainuojančius įrenginius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Laukininkų gatvėje veikusi bendrovė  2006-2007 metais į buhalterinę apskaitą neįtraukė ir nedeklaravo iš baldus įsigijusių klientų gautų  pajamų, neišsaugojo dalies buhalterinės apskaitos dokumentų. Įtariama, kad bendrovės vadovas teikė melagingus duomenis apie bendrovės veiklą ir į valstybės biudžetą nesumokėjo 17 tūkst. 203 litų įvairių mokesčių.

Atliekant šį tyrimą į FNTT Klaipėdos apskrities skyrių kreipėsi dvi išperkamosios nuomos kompanijos ir pareiškė, kad bendrovės direktorius R.P., atstovaudamas baldus gaminančiai bendrovei, sudarė išperkamosios nuomos sutartis  dėl tiesių detalių briaunų medienos laminavimo ir frezavimo ir formatinio pjaustymo staklių įsigijimo. Bendra iš dviejų išperkamosios nuomos kompanijų įsigytų įrenginių vertė sudarė 68 tūkst. 436 litus. Bendrovės informavo, kad baldų gamybos bendrovė sutartyse nustatytų mokėjimų nevykdo jau keletą mėnesių, o pareikalavus atiduoti įsigytas stakles, jų negrąžina. 

Tęsiant tyrimą dėl turto pasisavinimo išaiškinta, kad 2007 metais iškėlus bendrovei bankroto bylą, buvęs jos direktorius R.P. abiejų staklių neperdavė bankroto administratoriui. 2009 m. rugsėjo mėnesį FNTT Klaipėdos apskrities skyriaus pareigūnai Klaipėdos universitetui priklausančiame pastate H.Manto gatvėje aptiko neva dingusias bankrutavusiai bendrovei „Baltforma“ priklausančias stakles. Išaiškinta, kad baldus gaminanti įmonė, kurios vienintelis akcininkas yra bankrutavusios bendrovės direktorius R.P., „dingusias“ stakles naudojo nuo 2008 metų, kai „Baltformai“ buvo paskelbtas bankrotas.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui. Pagal inkriminuojamas nusikalstamas veikas įtariamajam gresia maksimali laisvės atėmimo iki ketverių  metų bausmė.

 


Šiame straipsnyje: baltformastaklės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių