Triukšmas dieną – ne tabu?

Kelis mėnesius kentę iš kaimynų buto nuo ryto sklindančius barnius ir muziką, vieno uostamiesčio daugiabučio namo gyventojai susigrąžino ramybę tik tada, kai apskundė triukšmingą kaimynės nuomininkę dėl vaiko nepriežiūros. Paradoksalu – policija ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai į žmonių skundus reagavo skirtingai.

Kankino triukšmu

"Du mėnesius kasdien nuo ryto iki vėlyvos popietės buvome priversti gyventi nuolatiniame triukšme, klausytis svetimų rietenų bei girtų moterų riksmo. Tai prilygo kankinimui. Naktinėje pamainoje dirbančiam vyrui sutriko sveikata, nes į darbą jis būdavo priverstas eiti nemiegojęs, – pasakojo viename pietinės miesto pusės daugiabučiame name gyvenanti klaipėdietė Dalia. – Kaimynė, gyvenanti aukštu aukščiau, nuo seno pasižymėjo triukšmingumu. Ir anksčiau, žinodama, kad už sienos paskutines gyvenimo dienas leidžia onkologinis ligonis, o kitame bute šeima augina mažylį, triukšmingoji šeimynėlė trankiai linksmindavosi."

Vasarą viršutiniame namo aukšte gyvenanti klaipėdietė išnuomojo kambarį savo būste moteriai su maža dukrele. Nauja gyventoja pasirodė besanti garsiakalbė, mėgstanti alkoholį ir aiškintis santykius taip, kad tai girdėtų visi gyvenantys name. Prasidėjo linksmybės, privertusios kaimynus prašyti įvairių valdiškų institucijų pagalbos.

Kai kuris nors gyventojų pasiryždavo paskambinti į triukšmą skleidžiančio buto duris, atsako nesulaukdavo, tiesa, muzika trumpam pritildavo, bet vos po kelių minučių bumbsėjimas vėl pasigirsdavo.

Dviem aukštais žemiau gyvenantis žmogus bandė protestuoti belsdamas metaliniu daiktu į radiatoriaus vamzdį. Visi kiti susigūždavo arba dieną stengdavosi išeiti iš namų.

Pareigūnų sulaukė po pusdienio

Vieną rytą neištvėrę garsinio teroro kaimynai paskambino pagalbos telefonu. Tačiau tądien niekas nepasikeitė, nes iškviesti 8 val. pareigūnai atvažiavo prieš 16 val., kai linksmybės jau buvo pasibaigusios.

Kitą kartą po naktinės pamainos eilinį kartą negalintis užmigti vyras vėl neištvėrė iš kaimynystės sklindančio moterų riksmo bei jų klausomos muzikos ir paskambino pagalbos telefonu. Tąkart pareigūnai atvažiavo neužtrukę. Vyras pasitiko juos kieme, kad galėtų paaiškinti situaciją.

Policininkai pribloškė žmogų pareikšdami, jog neis raminti triukšmadarių. Esą dieną galima triukšmauti, įstatymas reikalauja laikytis tylos tik naktį. Tuo metu aidėjo visas kiemas.

Jūs ką, išprotėjote? Mus iš darbo atleis, jei mes pareikalausime patylinti muziką dienos metu.

"Jūs ką, išprotėjote? Mus iš darbo atleis, jei mes pareikalausime patylinti muziką dienos metu. Dieną jie turi teisę tai daryti", – nustebino ramybės nerandantį žmogų pareigūnai.

Policininkai nepasivargino užlipti iki triukšmadarių buto ir bent pasikalbėti su buto šeimininke ir jos nuomininke.

Nustebino policininkų požiūris

Spalio pabaigoje skundą policijai rašę gyventojai gavo oficialų policijos raštą, kuriuo jiems buvo pranešta, kad policininkai nutarė nepradėti administracinės teisenos.

Rašte buvo konstatuota, kad atvykę po pusdienio nuo skundo policininkai nieko neišgirdo: "... nustačiau, kad gautas skundas, kuriame nurodoma, kad 2016 10 15 nuo 8 val. … buvo keliamas triukšmas, ko pasekoje buvo sutrikdyta viešoji rimtis. Dėl įvykio iškviesti policijos pareigūnai, kurie 15.34 val., atvykę į įvykio vietą, triukšmo neužfiksavo, minėto buto durų niekas nedarė. Skundo tyrimo metu apklausta ... paaiškino, jog aukščiau nurodytu laiku savo bute triukšmo nekėlė..."

Įdomu, kad apklaustoji moteris yra nuomininkė, o ne buto savininkė, tačiau ši aplinkybė policininkams nepasirodė reikšminga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjora

senjora portretas
palaukit,palaukit! butas duotas tam kad zmones galetu saugiai ir ramiai jame gyventi,kodel triuksmadariams tiek daug laisves.seimunai bei turtingieji nezino ka reiskia kai tau virs galvos visu garsu leidzia muzika,arba vaikai nuo ryto iki vakaro bute spardo kamuoli ar sokineja per virvute tau ant galvos,nes geros mamos leidimu prisiveda visus vaikus is kiemo ir duksta kiek tik begali,o mamai negalima pasakyti nei zodzio,nes dar ir pakursto,tai musu nauja karta auga,jokios reakcijos i pastabas,kodel tvarkingai gyvenantis zmogus savo bute neturi ramybes,turtuoliai turi nuosavus namus,kotedzus,jie ir nenori suprasti,neidomu,bet istatymai turetu buti vienodi,bute kiekvienas turi jaustis gerai,galiu pasakyti,kad rusu laikais buvo galima kazkur pasiskusti ir triuksmadariai butu nubausti,todel nesistebekim kad ir kaliniai nuteisti iki gyvos galvos bus paleisti i laisve ir toliau gales zudyti tokia tat musu teisesauga,jaunoji karta kokia baisi auga,nevaldomi,gali spjaudytis,jei kas ne taip

Įrašiau

Įrašiau portretas
pokalbį su kaimynais, kur buvo grasinimai man, nes girtas kaimynas laužėsi į mano butą, trankė duris, o aš neatidariau. Išgasdino mažą vaiką. Buvo ir policija, ir pareiškimas. Rezultatas - atsakė raštu, kad nieko nedarys, nes nieko blogo neįvyko.

nesupraskit manęs teisingai,

nesupraskit manęs teisingai, portretas
bet kas ten per kaimynai? pradėkit nuo psichologinio teroro: išjungiat kirtiklį--tegu išlenda į laiptinę...,o tuomet...nepadės šitai--makroflekso į spyną. Galų gale kvieskit mentūrą, ir kiekvieną kartą rašykit pareiškimą:kas ką darė, arba ko nedarė, su kaimynų parašais. Pamatysit, kaip mentams atsiras noras dirbti...Ko gero būsiu apkaltintas nebūtais dalykais, bet su alkoholikais ir būrais kitaip negalima.Tarp kitko mūsų namo gyventojai teroro keliu sutvarkė klykiančias mašinų signalizacijas, ko mentai padaryt nesugebėjo:tipo žmonės tiesiog "garsiai saugo savo turtą".
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių