Pensininkas pateko į sukčių pinkles: iš banko sąskaitos „iššlavė“ visas santaupas – 24 tūkst. eurų

Baimė tapti įtariamuoju ar sukčių auka klaipėdietį pastūmėjo tiesiai į apgavikų pinkles. Vyras patikėjo, kad jam skambina policininkai ir banko darbuotojai bei atvėrė prieigą prie savo banko sąskaitos.

Lapkričio 23 dieną 71-erių klaipėdietis sulaukė netikėto skambučio į mobiliojo ryšio telefoną. Nepažįstamas žmogus prisistatė esąs policijos pareigūnas ir tiriantis sukčiavimo schemą, kai banko klientų vardu apgavikai paima paskolas.

Esą nieko nenutuokiantys žmonės vėliau sužino esantys skolingi bankui dideles pinigų sumas ir sunkiai įrodo, kad pinigų neprašė ir negavo.

Toks grėsmingas pasakojimas sutrikdė klaipėdietį, juo labiau, kad netrukus su juo jau ėmė kalbėti nebe policininkas, o banko darbuotojas.

Įtikinėti gebantys sukčiai taip užliūliavo vyro protą, kad jis pasakė nepažįstamiems žmonėms prisijungimo prie savo elektroninės bankininkystės kodus.

Sukčiai negaišo, tą pačią dieną per penkis kartus iš klaipėdiečio banko sąskaitos pervedė visas jos santaupas – 24 200 eurų.

Apie tai, kad buvo apgautas, vyras sužinojo ne iškart. Tik pirmadienį jis sužinojo, kad jo sąskaitoje neliko nė euro.

Kur nukeliavo šie pinigai, bandys aiškintis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Paprastai jie teigia, kad sukčių pėdsaką galima nustatyti, jei apie nusikaltimą pranešama nedelsiant. Šiuo atveju nuo pinigų vagystės praėjo penkios dienos.

Ar policijos specialistams pavyks nustatyti kaltininkus, dar nežinia.

Dažniausiai tai daro įkalinimo įstaigų senbuviai.

Išvilioti pinigai labai greitai pervedami į kelias sąskaitas ir išgryninami. Dar mažiau vilčių, kad nukentėjusysis atgaus savo pinigus.

Bankai savo elektroninėse svetainėse skelbia apie tai, kad savo klientams į namus neskambina ir jokių operacijų telefonu neatlieka, juo labiau banko darbuotojai neklausia prisijungimo kodų ar asmens duomenų.

Tą patį jau kelerius metus iš eilės visais būdais skelbia ir policijos pareigūnai.

Jeigu kyla abejonių, ar paskambinęs asmuo telefonu kalba tiesą apie manipuliavimą žmogaus banko sąskaita arba tikina, kad jis privalo patikrinti namuose laikomus grynuosius, patariama nedelsiant pokalbį baigti, nueiti į banką ar policiją ir asmeniškai įsitikinti, kad nieko panašaus nei bankininkai, nei policininkai nevykdė. Tuo galima įsitikinti ir paskambinus telefonu, tačiau visų pirmiausia būtina nutraukti pokalbį su menamais pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Nereikia stebėtis iš kur pas pensininką tiek pinigų. Gal čia jo santaupos kauptos ne vienerius metus.

Staroveras

Staroveras portretas
Normaliose valstybese, kada pervedi didesne suma, tau paskambina is banko ir paklausia kam kokiais tikslais ir issiaiskina ar tikrai ne sukciams pinigus siunti. Bet musu bankai padejo b*bi ant zmoniu.

Chi

Chi portretas
Kas perduoda sukčiams apie turimas santaupas? Ir kaip bankas leido per dieną atlikti kelias operacijas, nusiimant šitokią sumą pinigų? Štai kokie kyla klausimai, paskaičius straipsnį.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių