Per pandemiją – mažiau baudų: klaipėdiečiai savivaldybės biudžetą papildė 487 tūkst. eurų

487 tūkst. eurų – tiek savivaldybės biudžetą per praėjusius metus iš savo kišenių papildė baudas mokėję klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Jei ne koronaviruso pandemija – suma būtų didesnė, mano Viešosios tvarkos skyrius. Kad pažeidimų fiksuotojai neliktų be darbo, labiausiai „stengėsi“ vairuotojai, sumokėję daugiau nei pusę visų baudų.

Kortas maišė COVID-19

„Jei būtume dirbę įprastu režimu, skaičiai būtų visiškai kitokie. Manau, būtume išaiškinę daugiau pažeidimų“, – svarstė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Užklupus pandemijai, buvo apribotas žmonių judėjimas, sustojo verslas. Ne tik sumažėjo pažeidėjų – Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams teko imtis neįprastos veiklos.

Mūsų darbuotojų surašytos baudos sudaro iki 65 proc., likusios – radarų.

„Dirbome prie keltų, uoste pasitikdavome grįžtančiuosius – reikėjo juos nukreipti į gyvenamąsias savivaldybes. Tikrinome prekybos, maitinimo, paslaugų teikimo vietas“, – paaiškino L.Lapinskas.

„Ir dabar didžiausias dėmesys skirtas saviizoliacijai užtikrinti ir kitiems su COVID-19 susijusiems patikrinimams. Protokoluose jie dažniausiai neatsispindi“, – antrino Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Jis paaiškino, kad pernai, pandemijai tik prasidėjus, savivaldybė baudų skirti neskubėjo, specialistų darbas buvo labiau informacinis ir prevencinis.

Marius Poimanskis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugiausia baudų – vairuotojams

Koronavirusas ir šiandien Viešosios tvarkos skyriui kelia daugiausia rūpesčių. Tačiau neatsilieka ir sniego negailinti žiema.

„Būtų gerai, kad žmonės kiemus valytųsi. Kai pradės namų valdos ir bendrijų pirmininkai gauti reikalavimus su protokolais, tada jau visi pasipiktins“, – perspėjo M.Poimanskis.

Pernai Viešosios tvarkos skyriaus specialistai rašiklius baudos protokolams pasirašyti traukė daugiau nei 14 tūkst. kartų. Dažniausiai – dėl vairuotojų.

Beveik pusę milijono eurų surinkti padėjo ir stacionarūs greičio matuokliai.

„Mūsų darbuotojų surašytos baudos sudaro iki 65 proc., likusios – radarų“, – patikslino M.Poimanskis.

Daugiausia – per 7,5 tūkst. administracinių nusižengimų protokolų surašyta už ne vietoje paliktas mašinas.

„Ant šaligatvio, ant vejos, po kelio ženklu, draudžiančiu stovėti“, – vardijo L.Lapinskas.

Prognozė buvo kuklesnė

Antra pagal populiarumą klaipėdiečių nuodėmė – pamirštas ar laiku nesumokėtas automobilio statymo mokestis.

Senamiestyje ir pajūryje tokių vairuotojų užfiksuota daugiau nei 6 tūkst.

Dar apie 50 protokolų surašyta už kiemuose rūdijančias apleistas mašinas.

Likusias baudas susimokėjo tvarkymo, švaros ar prekybos viešose vietose taisyklių nepaisę klaipėdiečiai.

Pernai savivaldybės biudžetas iš pažeidėjų gavo šimtu tūkstančių eurų mažiau nei 2019 m.

Tačiau lūkesčiai buvo dar mažesni – iš baudų biudžetą planuota papildyti tik apie 400 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

griešnikas Grėbliauskas

griešnikas Grėbliauskas portretas
mes su kalakutu Šulcu ir kitais priedurniais prieš rinkimus jau ne kartą žadėjom pietiniuose rajonuose padaryt tvarką su aikštelėmis automobiliams, bet kadangi mes esame viso labo tik kalakutai, tai patys suprantat, apart džiazo, premijų ir gražių šnekų mes nieko neišmanom, su kuo jus ir sveikinam, nevykėliai kurie metų metais neinat į rinkimus, užtai valdžioje ir lieka tie patys korumpuoti aferistai.

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Tegul maxima moka arba griauna savo barakus ir atlaisvina vietos parkingui

Vairuotojui

Vairuotojui portretas
O kiek sumokėjai už parkavimo vietą? Vieni perka namus su sklypais, moka pinigus ir žemės mokesčius kasmet. Kiti perka butus su parkavimo vietom ir moka po kelius tūkstančius už jas. O kiek tamsta sumokėjot jūs, kad reikalaujat atskiro ploto mašinai?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių