Palanga – mašinų vagių rojus

Palangoje nusikaltėliai pradėjo ne tik poilsiavimo, bet ir vasaros nusikaltimų sezoną. Savaitgalį kurorte dingo antrasis šiemet ypač brangus automobilis.

Palangoje nusikaltėliai pradėjo ne tik poilsiavimo, bet ir vasaros nusikaltimų sezoną. Savaitgalį kurorte dingo antrasis šiemet ypač brangus automobilis.

Mašiną aptiko Kaune

Sekmadienį rytą Palangoje, Kretingos gatvėje 57 namo požeminiame garaže, iš Šiaulių atvykęs žmogus pasigedo išsimokėtinai įsigyto automobilio "Lexus RX450h". 2010 m. pagaminta mašina įvertinta 200 tūkst. litų.

Jau kitą dieną buvo oficialiai pranešta, kad automobilis rastas. Jį pareigūnai aptiko Kaune, vieno garažų masyvo garaže, kurio savininkas nė nenutuokė, kad jame atsirado prabangus "Lexus".

Pareigūnai mina vagims ant kulnų. Kaip nustatyta, kur yra automobilis, pareigūnai neatskleidė.

"Paprastai tokios vagystės mums gadina nuotaiką, o dabar tegu vagys pasinervina galvodami, kaip mes radome pavogtą mašiną", – juokavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų skyriaus vadovas Arlandas Lavrentjevas.

Panašu, kad pareigūnai ne tik pasikliovė palydovine sistema, padedančia nustatyti brangių mašinų buvimo vietą. Kažkoks žmogus naktį nemiegojo, pamatė vagis ir pranešė apie tai policininkams.

Vogs hibridines mašinas

Tai yra antrasis šiemet Palangoje pavogtas automobilis. Pirmasis – "Toyota Prius" – nerastas iki šiol.
Analizuodami faktus pareigūnai daro kai kurias išvadas.

Abi mašinos pavogtos savaitgalį, abi yra "Toyota" gamintojų kūriniai, kurie nėra labai sunkiai įjungiami be originalaus raktelio, abu priklauso hibridinių automobilių klasei.

Gali būti, kad šiemet būtent tokie automobiliai bus vagiamiausi.

Mat hibridiniai automobiliai Lietuvoje nebėra naujiena ir dalis jų galbūt jau reikalauja remonto.

Žinovai teigia, kad silpnoji tokių mašinų vieta – sudėtingas akumuliatorius, tad tikėtina, kad nusikaltėliai bus gavę užsakymą vogti būtent tokius automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių