Klaipėdos policija sulaikė narkotikų už pusę milijono eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija per kelias kratas pas įtariamuosius aptiko apie pusę milijono eurų vertės įvairių narkotikų – kokaino, kanapių ir amfetamino.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis. Įtariama, kad jie užsienio valstybėje įsigijo labai didelį kiekį narkotinių medžiagų ir kontrabanda atgabeno jas į Lietuvą.

Kaip skelbia uostamiesčio policija, ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informacijos apie niekur nedirbančio, 31 metų Klaipėdos miesto gyventojo galbūt kontrabanda gabenamas narkotines medžiagas į Lietuvą. Šis asmuo teisėsaugai žinomas – anksčiau ne kartą teistas už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimą arba pagrobtojo panaudojimą.

LNK reportažas:

Vasarį kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, įtariamajam atvykstant į Lietuvą iš Lenkijos, uostamiesčio teisėsaugininkai, bendradarbiaudami su pasieniečiais, automobilyje sulaikė minėtą vyriškį ir kartu vykusią, prie minėtos nusikalstamos veikos, įtariama, prisidėjusią 23 metų moterį. Ji anksčiau teista už vagystes ir viešosios tvarkos pažeidimą.

Pareigūnams atlikus kratą vyriškio vairuotame automobilyje, rasti trys paketai su maždaug 3 kilogramais didelės koncentracijos narkotinės medžiagos – kokaino.

Tęsiant tyrimo veiksmus ir atlikus kratą 31 metų vyro gyvenamojoje vietoje, rasta apie pusė kilogramo ppsichotropinės medžiagos – amfetamino, kokaino bei trejos elektroninės svarstyklės.

Tą pačią dieną atliktos kratos 23 metų moters gyvenamojoje vietoje metu rasta kanapių bei psichotropinės medžiagos – tetrahidrokanabinolio.

Per kratas bendrai paimtų narkotinių (psichotropinių) medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 500 tūkst. eurų.

Atliekant atskirus ikiteisminio tyrimo veiksmus bendradarbiauta su Marijampolės apskrities kriminalinės policijos pareigūnais.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, vyriškiui – trims mėnesiams, moteriai – vienam mėnesiui.

Pastarajai suėmimas vėliau pakeistas į rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į automobilį, kuriuo naudojosi įtariamieji.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos valstybės sieną nepateikiant muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengiant arba neturint leidimo baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOBODU, MERGAITĖS, NUOBODU

NUOBODU, MERGAITĖS, NUOBODU portretas
.

:)

:) portretas
Armonaitė su laisvės partija, turi legalizuoti narkotikų naudojimą, žmogus nesuprato, kad tai nelegalu :)

4

4 portretas
Viskas gabenama per Ukrainą šiais laikais
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių