Buvęs uostamiesčio valdininkas A. Šimkus – vėl teisme

Buvęs Klaipėdos savivaldybės miesto ūkio departamento vadovas Alfonsas Šimkus tebevarsto teismų duris. Vakar pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje aiškinamasi, kaip jam buvo apmokėtas per 130 tūkst. litų kainavęs buto Palangoje remontas.

Buvęs Klaipėdos savivaldybės miesto ūkio departamento vadovas Alfonsas Šimkus tebevarsto teismų duris. Vakar pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje aiškinamasi, kaip jam buvo apmokėtas per 130 tūkst. litų kainavęs buto Palangoje remontas.

Užsimojo atnaujinti butą

2007 metais A.Šimkus, tebebūdamas didelė figūra uostamiesčio savivaldybėje, sumanė suremontuoti savo butą kurorte.

Valdininkas sugalvojo atnaujinti būstą iš esmės. Užmojo būta nemenko – pakeistos durys, langai, baldai, vidaus apdaila, santechnika.

Tų metų rudenį A.Šimkus kreipėsi į bendrovę "Parama". Tačiau tada bendrovė turėjo didžiulį užsakymą kurorte, tad dar kartą su jos vadovu Sauliumi Prikockiu A.Šimkus susitiko 2008-ųjų pavasarį.

Vyrai aptarė darbus, sudarė bei suderino sąmatą, o po Velykų darbininkai pradėjo plušti A.Šimkaus bute.

Sumokėjo tūkstančius

Vasaros pradžioje butas įgavo naują veidą. Artėjo atsiskaitymo už darbus diena.

Tada valdininkas pasakė, kad dėl apmokėjimo už darbus reikėtų kalbėti su bendrovės "Hidrostatyba" vadovu Pranu Šidiškiu. Taip ir atsitiko.

Kiek daugiau nei 132 tūkst. litų už A.Šimkaus buto remonto bei įrangos darbus buvo apmokėta bendrovės pinigais.

Tiesa, sąskaitoje nurodyta, kad pinigai sumokėti ne už valdininko gražų gyvenimą, o už visiškai kitokius su privačiu asmeniu nesusijusius kelio darbus.

S.Prikockis byloje taip pat buvo įtariamuoju, tačiau už atvirą ir nuoširdų bendravimą su pareigūnais, pagalbą išaiškinant nusikaltimą įtarimai jam panaikinti.

Norėjo padėti žmogui

Už kyšininkavimą teisiamas A.Šimkus, kaip ir ankstesniais kartais, Klaipėdos apygardos teisme nepripažino kaltės ir tikino, jog suremontuotasis butas esąs ne jo, o žmonos, su kuria jis esąs išsituokęs.

P.Šidiškis, nors ir pripažino kai kurias bylos aplinkybes, teigė ne tokiu būdu papirkęs valdininką, o padėjęs žmogui.

Bylos medžiagą sudaro 22 tomai.

Pirmąją teismo proceso dieną perskaityta kaltinamoji išvada, savo poziciją dėl kaltinimų išsakė kaltinamieji bei keli liudytojai.

Tai ketvirtoji byla A.Šimkui. Anksčiau jis buvo nuteistas už panašaus pobūdžio nusikaltimus. Jam buvo skirta bauda ir trejus metus uždrausta dirbti su valstybės tarnyba susijusį bei vadovaujamą darbą ne tik valstybinėse, bet ir privačiose įmonėse.

2013 m. kovo 22 d. Klaipėdos apygardos teismas A.Šimkui skyrė realią ketverių metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis už pagalbą vienai bendrovei, laimėjusiai savivaldybės skelbtą viešąjį darbų konkursą, kaip atlygį gavo 117 tūkst. litų vertės automobilį "Volvo S60".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kadrų skyrius

Kadrų skyrius portretas
savivaldybės 'bobelių" liūtas...Cha cha.

Jola

Jola portretas
Juk nuteise 4 metams, kodel jis nesedi, idomu?Kitas zmogus tuoj butu pasodintas, net teismo salej suimtas, o sis kaip niekur nieko..

uztenka nesamoniu

uztenka nesamoniu  portretas
penkta byla o kaip ne uzdare i kaleima taip neuzdare ,,, laikrasciai turekit pagarbos sau ir skaitituojams rasikit viena eilute gale apie situacija del tokiu bylu ir tokio teisingumo ...PASIDOMEKIT KODEL POLICIJA SLEPIA STATISTIKA PER PARO KOKIE IVYKIAI BUVO ... nes kas dabar dedasi kiek uzpolami zmones kiek ivyksta vagisciu zmones matis tikra situacija ir valdzios policijuos neveiklumo.. NUEIKIT PAS KOMISARAI PAKLAUSKIT KODEL NEPATEIKIAMA STATISTIKA APIE IVYKIUS PER PPARA MIESTE ...? O NERASIKIT TUSCIAI KR TIK DURNINIMAS ZMONIU GAUNASI ..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių