Velykoms – dovana tikintiesiems Klaipėdoje

Artėjant Velykoms, Klaipėdos tikinčiųjų laukia neeilinis įvykis – į Šv. Kazimiero bažnyčią jau šį savaitgalį turėtų būti atgabentos palaimintojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikvijos. Ypatingas jų pagerbimas ir tikinčiųjų laiminimas planuojamas sekmadienį po šv. Mišių.

"Į Velykas įžengsime su palaimintuoju T.Matulioniu", – pasidžiaugė Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos klebonas kunigas Rolandas Karpavičius.

Rytoj į Kaišiadoris išvyksta apie 70 Šv. Kazimiero parapijos tikinčiųjų, kuriems po pamaldų vyskupas Jonas Ivanauskas iškilmingai perduos palaimintojo relikvijas.

Anot kunigo R.Karpavičiaus, tai – nedidelė arkivyskupo T.Matulionio kaulo dalelė, kuri bus įdėta į specialų indą – relikvijorių ir išstatyta viešai pagerbti, bet ne garbinti.

Taigi Šv. Kazimiero bažnyčioje nuo šiol bus galimybė melstis prie palaimintojo relikvijų.

"Tai anaiptol nėra koks nors vajus. Šventųjų relikvijų saugojimas yra susijęs su mūsų tauta. Ir ši palaimintojo, kuris propagavo gailestingumą net savo priešams, relikvija mums yra labai svarbi", – kalbėjo kunigas R.Karpavičius.

Šv. Kazimiero bažnyčios altoriuje yra saugomos Marijos Goreti, skaistumo ir gailestingumo apaštalės, relikvijos.

Nuo šiol čia tikintieji turės galimybę melstis ir prie vieno nedaugelio Lietuvos palaimintųjų, kuris daugumai lietuvių tapo tvirtumo bei gailestingumo pavyzdžiu, relikvijos.

Arkivyskupas T.Matulionis (1873–1962) per savo gyvenimą buvo ne kartą komunistinės valdžios tremtas ir kalintas.

2017 m. birželio 25 d. Vilniuje popiežiaus Pranciškaus atstovas perskaitė Apaštalinį laišką, kuriuo arkivyskupas ir kankinys T.Matulionis Bažnyčios paskelbtas palaimintuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonui nežinukui tarpukiškiui

Zenonui nežinukui tarpukiškiui portretas
Kas tavo artimiausias valdžios atstovas - gal seniūnas. Turi žinoti ir balsuoti . Jei nebalsavai tai tau nepadės nei NATO nei ateiviai iš Marso. O jeigu tu netgi ratukuose važinėji ir artimiausia valdžia yra bloga ,turi galimybę apsiginti , gindamas kitus nuo blogos valdžios. Netgi diddžiausias relikvijų negerbėjas K.Marksas yra pasakęs -ir atrodo teisingai-norėdamas apginti save gink kitus. Ir kokiose organizacijose dalyvauji -kas sutramdyti blogą valdžią.

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
WTF?

vytautas

vytautas portretas
ir kuom mes skiriames nuo rusu,- ten irgi tampo po visa sali kazkokius mosci ir meldziasi, tik ten negirdeti apie homoseksualus,nes normalus vyrai normaliai gyvena su moterim.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių