Vakcinacijos centro vieta Klaipėdoje – dar neaiški

Ruošdamasis masinei vakcinacijai, uostamiestis jau nusipirko registravimosi skiepams sistemą. Tačiau, kur reikės keliauti užsiregistravus, vis dar sprendžiama.

„Už liežuvio pagauna ir ištraukia. Labai daug interpretacijų, kur centras galėtų ar turėtų būti. Galiu pasakyti, kad po pirmosios bangos, kai savivaldybė atliko pirkimus, ir visi turėjo reikalų su Specialiųjų tyrimų tarnyba, dabar labai atidžiai bei atsargiai vertiname tokius išankstinius paskelbimus“, – pristatydamas COVID-19 situaciją Sveikatos ir socialinių reikalų komitete teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Anksčiau masinei vakcinacijai buvo svarstoma pasirinkti piliavietės konferencijų salę, vėliau kalbėta apie „Švyturio“ areną bei LCC tarptautinį universitetą. Dabar kandidatai neminimi dėl viešųjų pirkimų procedūrų.

„Ketvirtadienį nuomos teikėjai turi pateikti pasiūlymus, kurie bus vertinami, ir pirkimo procedūra bus vykdoma toliau“, – sakė Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Jo vadovaujamai įstaigai pavesta atlikti ir skiepų registracijai skirtos programinės įrangos viešuosius pirkimus.

„Programa jau nupirkta. Dabar vyksta integracijos procesas. Per dvi tris dienas tikimės paleisti į apyvartą, kad žmonės galėtų pradėti ja naudotis“ – patikino S.Dabravalskis.

Įrengus masinės vakcinacijos centrą, dabar veikiančių dviejų ketinama atsisakyti. Taip tikimasi sutaupyti resursų ir išvengti sumaišties.

Sveikatos ir socialinių reikalų komitete antradienį savivaldybė sulaukė ir kritikos dėl nepakankamos informacijos sklaidos.

„Mero nuotrauka nėra tokia svarbi, kaip informacija apie pandeminę situaciją. Būtų tikslinga pergalvoti, kaip žmogui gauti visą informaciją aiškiai ir suprantamai“, – teigė komiteto narė Alina Velykienė.

Savivaldybės administracijos atstovai sutiko, kad informacijos srautuose nesunku pasiklysti.

„Kiek žinau, savivaldybė tai spręs. Visi pasikeitimai bus siejami su pasiruošimu masinei vakcinacijai“ – patikino G.Neniškis.

Vyriausybė masinę vakcinaciją planuoja pradėti birželio pirmąją. Tačiau tiksli data priklausys nuo to, kaip pavyks užtikrinti skiepų tiekimą. Iki šiol Lietuva yra gavusi daugiau nei 900 tūkst. vakcinos dozių.

Statistikos departamento duomenimis, iki šiol bent vieną vakcinos dozę gavo beveik 27 tūkst. klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fakelas

Fakelas portretas
Savivaldybeje ir merijoje reikia skiepyti, kitaip "dzazmenai" neisivaziuos.

Diena2

Diena2 portretas
Su matematika žmonėms prastai. Kad liga neturėtų galimybės plisti reikia paskiepyti 70 proc, populiacijos. 27 tukst. paskiepyti, lieka dar 80 tūkst. Jei buvo kalbama kad iki vasaros pabaigos visi bus paskiepyti, išeitų kad per 90 dienų reikės skiepyti kasdien be išeiginių po 888 žmones. Ir kažkas ten nemato mūsų savivaldos delsime kuo greičiau pasirinkti vakcinacijai patalpas, nusikaltimo?

Chi

Chi portretas
Kodėl manęs, senjorės, dar nekviečia skiepytis, negi reikės gyvoje eilėje tris valandas stovėti? Tikrai nesiruošiu to daryti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių