Uostamiestyje prabilta apie asmeninius asistentus neįgaliesiems

Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis susitiko su nevyriausybinės organizacijos "Likimo laiptai" atstove Jūrate Ruške ir aptarė neįgaliųjų gyvenimo aktualijas.

"Su šia organizacija bendraujame nebe pirmą kartą, esame geri pažįstami. Dažnai kalbamės apie tai, kuo savivaldybė gali padėti, ką daro dabar. Daugybę dalykų jau įgyvendinome, tačiau to darbo niekada nėra per daug, visada gali būti ir daugiau", – kalbėjo A.Cesiulis.

Kaip teigė J.Ruškė, susitikimo metu buvo iškeltas klausimas apie asmeninio asistento poreikį.

Neįgaliesiems skirtas socialinis darbuotojas paslaugas teikia tik darbo dienomis ir darbo valandomis, todėl esą negali išspręsti visų problemų.

Teigiama, kad asmeninis asistentas galėtų likimo nuskriaustiems žmonėms padėti susitvarkyti su įvairiais kasdieniais rūpesčiais.

"Tuo labiau kad pavyzdys Lietuvoje yra, – asmeninio asistento paslaugas teikia Alytaus savivaldybė savo pačios iniciatyva. Šios paslaugos vis dar stringa Lietuvoje, todėl galėtume pradėti tai daryti savivaldybės lygmeniu, bent jau kalbant apie judėjimo arba regėjimo negalią turinčius žmones", – aiškino J.Ruškė.

Pasak jos, šiuo metu svarbiausia susidėlioti  pirmenybinius poreikius, o tada paruošti raštą, kurį oficialiai žadama teikti Klaipėdos miesto savivaldybei.

"Tada žiūrėsime, kokios galimybės šiuos klausimus spręsti realiai. Norisi į tai įtraukti kiek galima daugiau organizacijų, kad jos pritardamos pasirašytų", – pasakojo J.Ruškė.

Nevyriausybinė organizacija "Likimo laiptai" vienija Klaipėdos apskrityje gyvenančius asmenis, turinčius negalią, jų artimuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apuokui

Apuokui portretas
o darbdaviui ar dar nereikės mandagiai ir kantriai p a č i u l pti kai jis pasakys? Užknisot kai vietoj supratimo ir teisingumo ragina nusižeminti.NUSIŽEMINTI ŽEMIAU JAU NĖRA KUR! Apstatyti grotom aplink tiek kad nėr kur apsisukti. Nebent pabėgt i užsieni

APUOKAS

APUOKAS portretas
Pyktis ir nepagarba problemu neisspres . Privalu buti kantresniems . Bukime mandagesni , bukime jautresni , jeigu jus busite grubus su jusu susireiksminusiu darbdaviu , jis jums atsakys tuo paciu ir nukentesite JUS . Uzjauskite invalida , o invalidas uzjaus jus . Padekime vieni kitiems . Pagarba ir ramybe jums ir jusu namams .

> SEKMES..

> SEKMES.. portretas
..o aš žinok turiu rūpntis ką ryt mano vaikas valgys. /Ne tai kad tavo vežimeliui mieste nėr kur važiuot./Ar viska isgalesiu nupirkti rugsejo 1.Kad nieksas darbdavys sugalvos man dėl kokio nieko sumažint perpuse alga ir aš neišlaikes zlasties su juo susirausiu del ko paskui neteksiu net tokio darbo. Ir paskui atsidursiu gatvej nes man ne teep kap tau nieks pastovei nemoka ir anstoliai tikrai nelauks iš kur as gausiu pinigo mokesciams už buta ir kita.Tep kad gali nekelt savo neigalumo kap vėliavos. Visiem yr nelengviau kap tau.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių