Uostamiestis pasirengęs vasaros sezonui

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje vykstant pasirengimo vasarai darbams, savivaldybėje posėdžiavusi Ekstremalių situacijų komisija išklausė visų atsakingų uostamiesčio tarnybų informaciją apie atliekamus darbus ir pasirengimo aktyviam sezonui rezultatus.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informavo, kad už mieto švarą atsakingos tarnybos jau baigė miesto mechanizuotą valymą, baigia šalinti po žiemos likusias šiukšles.

Nuo kovo vidurio Klaipėdoje paskelbtas švaros mėnuo, tad iki balandžio pabaigos tikimasi ne tik rangovų, bet ir gausiomis savanorių pajėgomis išvalyti užterščiausias vietas, panaikinti nelegalius sąvartynus. Tokių problemiškų sąvartynų, reikalaujančių talkininkų rankų, mieste suskaičiuota per šimtą vietų.

Pasak I. Šakalienės, jau sutvarkyti 43 plotai. Mieste nugenėta 918 medžių, šiuo metu vyksta naujų medžių sodinimas, planuojama pasodinti iki 120 jaunų medelių.

„Tikimės, kad iki mėnesio pabaigos bus išvalyta viskas",- sakė miesto tvarkymo skyriaus vadovė.

Sezonui pasirengusi ir buvusi skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba, kuri dabar vadinasi „Klaipėdos paplūdimiai“. Anot jos vadovo Virginijaus Urbono, vyksta intensyvūs pasirengimo vasarai darbai, atnaujinamas inventorius, tvarkomi takai, laiptai, bus atnaujinti ženklai, ruošiamasi gelbėtojų atrankoms, rūpinamasi nauja apranga.

„Klaipėdos paplūdimiai dabar atsakingi ne tik už skęstančiųjų gelbėjimą, bet ir už paplūdimių švarą ir tvarką. „Smiltynės perkėla“, visuomenės sveikatos, veterinarijos tarnybų specialistai poilsiautojų antplūdžio sulauks pasiruošę. Uosto direkcija, ugniagesiai, aplinkosaugininkai, girininkijos taip pat apsirūpinę priemonėmis prieš ekstremalias situacijas, yra sudarę veiksmų planus“, - kalbėjo V.Urbonas.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius taip pat yra parengęs veiklos planą vasaros sezonui.

„Įvairius patikrinimus organizuosime nuolat, - sakė skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Poimanskis. - Organizuojame apleistų statinių kontrolę, ieškome savininkų, juos baudžiame. Kartu su policija kontroliuojame automobilių parkavimą (surašėme per 2000 administracinės teisės pažeidimo protokolų) ir miesto tvarkymo taisyklių laikymąsi, nepilnamečių rūkymą ir dar daug klaipėdiečių gyvenimo sričių.“

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai pasidžiaugė, kad palyginti su praėjusiais metais, šiemet mieste būta kur kas mažiau gaisrų. Tikimasi, kad sąmonėjant gyventojams vasaros sezonas bus saugus.

Komisijos pirmininkė, administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, išklausiusi atsakingų tarnybų ataskaitą, paskelbė, kad miestas vasaros lauks visiškai pasirengęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių