Su klaipėdiečiais eilėje prie skiepų – ir uostamiestyje gyvenantys užsieniečiai

Į vakcinacijos centrus vis dažniau užsuka ir ne Lietuvos piliečiai. Jie gali apsisaugoti nuo klastingo viruso, kaip ir atostogų namo iš užsienio grįžę mūsų šalies piliečiai.

Įsibėgėjus skiepijimui, vakcinacijos centrų darbuotojai vis dažniau turi bendrauti su svetimšaliais, gyvenančiais Lietuvoje. Jie domisi galimybe pasiskiepyti ir užduoda daug klausimų.

Užsieniečiai, gyvenantys Lietuvoje bent jau tris mėnesius, bet neturintys lietuviško asmens kodo, gali būti vakcinuojami. Tokie asmenys turėtų pateikti savo pasą su viza.

Tie užsieniečiai, kuriems suteiktas lietuviškas asmens kodas, kurį jie gauna išduodant jiems leidimą laikinai gyventi ir dirbti Lietuvoje, gali skiepytis tokia pat tvarka, kaip ir mūsų šalies piliečiai.

„Į vakcinacijos centrus daug užsieniečių neužsuka, bet pavienių asmenų atvyksta. Asmens kodo neturintieji užtrunka šiek tiek ilgiau, juos registruojame ne per visoje Lietuvoje naudojamą sistemą, tiesiog darbuotojams tenka padaryti daugiau žingsnių. Vieno tokio žmogaus registracija užtrunka maždaug 15–20 minučių“, – patikino Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai, vakcinacijos centro koordinatorius Gediminas Dragūnas.

Gera žinia emigrantams – iš užsienio atvykę Lietuvos piliečiai gali nieko neaiškindami ir neklausinėdami bendra eile skiepytis vakcinacijos centruose.

Kaip teigė G.Dragūnas, sistema jiems tai leidžia, nes, kad ir kur gyventų, Lietuvos piliečiai turi mūsų šalies asmens kodą. Jie gali į vakcinacijos centrą atėję niekam nieko neaiškinti, tiesiog pateikti savo dokumentą ir bus paskiepyti.

„Būtų patogiau, jei šie žmonės užsiregistruotų internetu patys. O jei jie negali to padaryti, būtų gerai, kad dėl patogumo atsineštų ne pasą, o asmens tapatybės kortelę“, – patarė G.Dragūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
avinu niekur netruksta tik idomu kokiu daugiau ar vietyniu zemaiciu ar is uzsilikusiu ateiviu ir euronaujadaros ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių