Seniūnaičių rinkimai – finišo tiesiojoje

Klaipėdoje vykstantys seniūnaičių rinkimai dalyje seniūnaitijų jau pasiekė finišo tiesiąją. Šios savaitės pabaigoje finišuos gyventojų apklausos dėl seniūnaičių rinkimų, o patys rinkimai baigsis gegužės 5 d. Nors laiko dar yra, šiemet įkurta Smiltynės seniūnaitija jau išsirinko savo seniūnaitę.

Prieš kurį laiką prasidėję uostamiesčio seniūnaičių rinkimai, tose seniūnaitijose, kur atsirado kandidatai, jau artėja link pabaigos.

Jau šį penktadienį numatoma baigti klaipėdiečių apklausa dėl seniūnaičių rinkimų. Apklausą vykdo kandidatais į seniūnaičius patvirtinti klaipėdiečiai.

Iki penktadienio klaipėdiečiai už savo seniūnaitijos kandidatą į seniūnaičius gali balsuoti ir elektroniniu būdu.

Balsą galima atiduoti prisijungus prie savivaldybės interneto svetainės www.klaipeda.lt per elektroninės valdžios vartus ir pasirinkus skyrių „Seniūnaičių rinkimai“.

Seniūnaičių rinkimai baigsis gegužės 5 d. Patvirtinus seniūnaičius, bus organizuojami pakartotiniai rinkimai į tas seniūnaitijas, kuriose seniūnaičiai neišrinkti.

Pakartotinių rinkimų sulauks nemenkas būrys seniūnaitijų, mat pirmųjų rinkimų metu kandidatai atsirado anaiptol ne visose seniūnaitijose.

Iš viso Klaipėdoje yra patvirtintos 55 seniūnaitijos, tačiau kandidatais į 2017–2019 metų kadencijos seniūnaičius patvirtinti 25 asmenys į 20 seniūnaitijų.

Nors iki rinkimų pabaigos dar liko laiko, šiemet susikūrusi Smiltynės seniūnaitija jau turi savo seniūnaitę.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą seniūnaitijose, kurių apibrėžtoje teritorijoje gyvena ne daugiau negu 500 gyventojų, seniūnaičių rinkimai vyksta organizuojant gyventojų susirinkimą.

Smiltynės seniūnaitijos gyventojai susirinkime savo seniūnaitijos seniūnaičiu išrinko Ingą Dailidienę, atstovausiančią jų interesus 2017-2019 m.  

„Klaipėda“ jau rašė, kad į pirmą kartą surengtus seniūnaičių rinkimus Smiltynės bendruomenė rinkosi aktyviai bei susirinkime dalyvavusiems savivaldybės atstovams išsakė šios teritorijos gyventojams rūpimus klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vydis

vydis portretas
Kazkaip labai abejotina nauda tu seniunaiciu, panasu, kad cia daugiau politika kvepia o ne darbais... Nezinoma nei kam jie reikalingi, nei kas jie. Jei jie nieko nekainuoja is musu visu biudzeto, tegu zaidzia virsininkus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių