Senajame turguje – atsigavimo ženklai

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiai su džiaugsmu pastebi, kad pamažu atgyja Senasis turgus. Čia atsirado daugiau prekiautojų, ateina ir daugiau pirkėjų. Turgui vadovaujantis Viačeslavas Karmanovas patvirtino, kad į prekyvietę pardavinėti savo išaugintos produkcijos pavyko pritraukti nemažai ūkininkų iš aplinkinių rajonų.

Malonūs šventės akcentai

Anot V.Karmanovo, gaila, kad senamiestis lig šiol buvo neišnaudotas, ypač Jūros šventės metu.

Tad pastarąjį savaitgalį Senasis turgus išties atsigavo. Šeštadienį iš pat ryto muzika priviliojo gausybę žmonių.

Juos nustebino ne tik čia gyvai grojantys muzikantai, turgavietėje buvo pilna prekiautojų, daugiausia ūkininkų su savo išauginta produkcija.

Turgaus vadovas pripažįsta, kad metas yra labai nelengvas, nes esą karantinas žmonių mintyse vis dar gyvas ir saugaus atstumo reikėtų laikytis.

"Tačiau pagalvojome, kodėl gi nesurengus šventės turguje Jūros šventės metu, kuri šiemet yra ne per didelė, ypatinga, todėl mes, kaip šios šventės dalyviai, irgi pristatome savo viziją Senajame turguje. Čia toks renginys vyksta pirmą kartą. Įdomu tai, kad iniciatyvą parodė patys verslininkai", – kalbėjo V.Karmanovas.

Pritraukė naujų prekybininkų

Sprendimas organizuoti šventę buvo puikus, nes Senasis turgus yra senamiestyje, lankytojų čia nemažai. O kur yra žmonių srautai, ten prekybininkams geriausia vieta.

Viačeslavas Karmanovas / Redakcijos archyvo nuotr.

"Pas mus per Jūros šventę pareiškė norą prekiauti 35 verslininkai iš visos Lietuvos ir net iš Latvijos. Man labai džiugu, kad verslininkai įvertino mūsų turgaus teritoriją, be to, per Jūros šventę buvo sumažintas prekybininkų skaičius miesto centre, taigi dalis panoro prekiauti pas mus. Maža to, sudarėme sutartis su keliolika ūkininkų, kurie kiekvieną šeštadienį atvyks į Senąjį turgų parduoti savo produktų. Taigi turgus atsigaus jau ne tik per šventę", – džiaugėsi V.Karmanovas.

Kai kurie čia prekiauja jau gerą mėnesį, o sutartį su turgumi (su galimybe pratęsti) sudarė iki naujųjų metų.

Turgus atsigaus jau ne tik šventės metu.

"Pas mus atvyksta prekybininkų net iš Latvijos, jie prekiauja duona, pieno produktais, rūkytais mėsos gaminiais. Žinoma, daug dirbome, kad juos pritrauktume. Pradžioje jie atsargiai vertino tokį pasiūlymą, bet pamatė, kad verta, ir pasirašė sutartį", – teigė V.Karmanovas.

Turgavietė turi perspektyvą

Senasis turgus labai nukentėjo per karantiną, kai ilgai negalėjo vykdyti veiklos ne maisto produktais ir gėlėmis prekiaujantys žmonės, tačiau dabar prekyvietė pamažu atsigauna.

"Kiekvieną šeštadienį prekiaujame Klaipėdos senajame turguje, viskas puikiai sekasi. Labai džiaugiamės", – tikino pieno gaminiais prekiaujanti Danutė iš Radviliškio.

Senovinę ruginę duoną, keptą su česnakais, rugiagėlių žiedlapiais ir puoštą kadagių šakelėmis jau ne pirmą kartą Senajame turguje pardavinėja ir latvis Jonas, puikiai pramokęs lietuviškai:

"Jau beveik mėnesį kas šeštadienį atvažiuoju į Senąjį turgų Klaipėdoje. Žmonės mano duoną perka, aš esu patenkintas."

Pasak V.Karmanovo, akivaizdu, kad turgus turi perspektyvą. Ir nors šiai teritorijai reikia investicijų, panašu, kad galima sėkmingai dirbti ir be didesnės rekonstrukcijos.

"Kol kas Senajame turguje neprekiaujama žuvimis. Noriu pradžiuginti, kad nuo rugsėjo 1-osios jau bus ir žuvų. Paremontuosime žuvų paviljoną ir, tikimės, greitai čia bus prekiaujama šviežiomis, rūkytomis ar vytintomis žuvimis", – teigė turgavietės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EX

EX portretas
Gal atsigavimo ženklai karmanovui, bet ne prekeiviams, kuriems prekybos vieta pabrango dvigubai.

baisu

baisu portretas
Sutvarkykite turgaus prieigas, centrinę dal5 nuo žiedo. tiduokite priekystalius gėlininka,s daržininkams, o klaikiam kiniškam, rusiška moterų trikotažui, skudurams. Gėda. produltai, ūkininkų derlius ant grindinio, o cemtrinai stelažai- kontranabandinei rodukcijai.

Turginis

Turginis portretas
Rado kuo girtis. Latviai turėjo būti pakraupę nuo tokio lygio turgaus. Per 30 metų nesugebėti sutvarkyti vieno pagrindinio senamiesčio dalių reikia turėti apsileidimo talentą. Taip Karmanovas bando plauti savivaldybės mundurą? Geriau papasakok ką Gaudiešius lig šiol veikia tame turguje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių