Seime – svajonių etatas

Ne itin dosniai, bet stabiliai apmokamas Seimo nario padėjėjo-sekretoriaus etatas, pasirodo, yra labai trokštamas. Kai kurie parlamentarai po rinkimų sulaukė dešimčių elektroninių laiškų su pasiūlymais tapti jų "dešiniąja ranka". Tačiau išrinktieji savo patikėtinius rinkosi kitais būdais.

"Darbiečiai" ieškojo darbo

Seimo narių padėjėjų-sekretorių pozicija – geras kąsnis darbo neturintiems, prie politikų siekiantiems prisišlieti ir taip kilti karjeros laiptais asmenims.

Klaipėdietis parlamentaras Eugenijus Gentvilas neslėpė, kad išsyk po rinkimų gavo bent penkis pasiūlymus, kuriais interesantai siekė tapti jo padėjėjais parlamente.

"Praėjusią kadenciją buvau "naujas" Seimo narys po ilgos beveik 20 metų pertraukos, tai tada mano padėjėjais tapti siūlėsi gal koks pusantro šimto veikėjų. Tai yra visų buvusių Seimo narių buvę padėjėjai ieškojo naujo darbo ir siuntinėjo savo gyvenimo aprašymus. Jie savo pasiūlymus siuntė ne man vienam, tačiau jų nepasirinkau, pasirinkau kitus žmones", – pasakojo E.Gentvilas.

Kitam liberalų atstovui Gintarui Vaičekauskui iškart po antrojo pastarųjų rinkimų turo kai kurie "spartuoliai" irgi siūlėsi padėti: "Neįsivaizduojate, kiek tokio turinio laiškų gavau iš Darbo partijos atstovų: "Aš, tokia ir tokia, patyrusi tiek ir tiek, norėčiau dirbti jūsų padėjėja". Tačiau ši pozicija – asmeninio pasitikėjimo, nors yra tokių Seimo narių, kuriems dirba ir prijaučiantys kitoms partijoms. Kita vertus, jei padėjėjas nepatiko, jį pagal statutą be jokio įspėjimo galima atleisti tą pačią dieną".

Politikų "akys" apygardose

Paprastai parlamentarai turi daugiau nei vieną padėjėją, dalis jų dirba apygardose, kur, kaip teigiama, priima gyventojų skundus, sprendžia jų problemas.

"Mano padėjėjai dirba ne viename šalies mieste, jie pasiskirstę geografiškai. Kadangi daugelyje savivaldybių ne visai gerai funkcionuoja pirminė teisinė pagalba, socialinė rūpyba, tada gyventojai kreipiasi į Seimo narius, ir mes stengiamės jiems padėti", – dienraščiui teigė Seimo narys Naglis Puteikis, turintis šešis padėjėjus.

Parlamentarė Irina Rozova turi tris padėjėjas, dvi iš jų dirba Klaipėdoje, viena – Vilniuje. Su ta pačia komanda klaipėdietė dirbo ir praėjusią kadenciją.

I.Rozova teigė, nesuprantanti, kodėl kai kurie jos kolegos nesinaudoja įstatymų numatyta galimybe pasirinkti padėjėjus, nes jie esą padeda ne tik ruošiantis Seimo posėdžiams, bet ir bendraujant su rinkėjais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie tie mūsų seimūnai beraščiai ar tinginiai :) , kad reikia tiek padėjėjų. Ir įstatymai tai jiems leidžia. Įdomu, kiek faktiškai seime dirba Lietuvos "geradarių". 141*3=423, o kadangi kiti seimo nariai turi padėjėjų daugiau, negu tris--- 500 susidaro tikrai. O ar tai ne per daug Lietuvai tragiškai mažėjant gyventojų skaičiui.

rinkejas Ignas

rinkejas Ignas portretas
Labai pasigendame informacijos kur galima surasti Kaune isrinktų Seimo narių padejejus.Niekaip neturi informacijos apie Petrasiunų apgygardos Seimo nario bustine, kur priima gyventojus, tas pats ir apie Dainavos Seimo nario priimamajį.Niekur nera informacijos kur galima kokiame pastate kuriame mieste kampe yra isikurę Seimo nariu pagalbininkai.Negi taip ir liks mūsų problemos pakabintos, juk valsticiai laimėjė turi padeti kauniečiams, juk mes juos rinkome, o dabar tyla tik tyla.

ogi

ogi portretas
kas talkina garsiam seimūnui Kaziui Starkevičiui? A vėl ta pati "mažuti,gražuti"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių