Šauliai padėkojo vadui už tarnybą

Atsisveikinimas su vado pareigas tris kadencijas ėjusiu Rolandu Lukšu Klaipėdos šauliams tapo ir iškilmėmis, ir šiokiu tokiu išbandymu. Iškilminga rikiuotė vyko būtent tuo metu, kai pliaupė lietus.

Brandūs uniformuoti vyrai ir moterys, stiprūs fiziškai ir dvasiškai, antradienį vakare rikiavosi Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos kieme.

Tai buvo iškilminga Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės rikiuotė, kurią po stogu stebėjo ir svečiai, tarp kurių buvo Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis, Šaulių sąjungos išeivijoje atstovai, Klaipėdos universiteto atstovai, miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė.

Šauliai mirko vasaros lietuje.

Atsisveikindamas su rinktine R. Lukšas paspaudė ranką kiekvienam rinktinės padalinio vadovui, atsisveikindamas pabučiavo rinktinės vėliavą ir perdavė ją L. Idzeliui, o jis – ir rinktinės vado pavaduotojai Jurgitai Poškienei. Naujo vado inauguracijos ceremonija, ko gero, vyks rudenį.

Ceremonija: R. Lukšas pabučiavo rinktinės vėliavą ir perdavė ją visos Šaulių sąjungos vadui. / „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Lietuvos šaulių sąjungos vadas apdovanojo R. Lukšą Lietuvos šaulių sąjungos Pirmojo laipsnio pasižymėjimo ženklu už nuopelnus stiprinant Šaulių sąjungą ir asmeninį indėlį į sąjungos veiklą.

R. Lukšas rinktinei vadovavo tris kadencijas, beveik devynerius metus. Sakydamas kalbą jis dėkojo bendražygiams už tarnybą, bendrystę, brolybę ir pagalbą.

Esu laimingas, nes sutikau jus.

Ypač jis pažymėjo tuos, kurie kūrė Šaulių sąjungą, veteranams, kurie prieš 34 metus kūrė rinktinę, kitų rinktinių vadams.

„Esu laimingas, nes sutikau jus. Tūkstančiai jaunų žmonių atėjo į Šaulių sąjungą, visada jaučiau dėl jūsų pasididžiavimą. Didžiulė atsakomybė ginti Tėvynę. Jūs patys įsigijote uniformas, ginklus, skyrėte begalę laiko pratyboms, pagalbai medikams ir policijai pandemijos metu, vykdėte šaulio pareigas. Žinau, kad esate nusiteikę ginti Tėvynę, neabejodami ir nesiginčydami. Ačiū jums už tai, šauliai“, – kalbėjo R. Lukšas.

Palikęs vado pareigas jis atviravo, kad netrukus įteiks prašymą rinktinės vadui prašydamas paskirti jį į kurią nors kuopą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senai laikas

Senai laikas portretas
Šauliai labai džiaugiasi ,kad jis pagaliau galės poilsiauti ,nes senai jau reikia naujų vėjų ,permainų ,jaunesniu aktyvių žmoniu

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba šitam vyrui tikras patriotas, draugas, kaimynas.

Stapuonas

Stapuonas portretas
Kaži kaip į Minedą panašus jisai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių