Rinkimai Klaipėdoje nebus pigūs

Seimo rinkimams Klaipėdoje organizuoti prireiks apie 640 tūkst. litų. Didžioji jų dalis nuguls į 558 žmonių, dirbsiančių rinkimų apygardų ir apylinkių komisijų pirmininkais ir nariais, kišenes.

Vyriausioji rinkimų komisija jau patvirtino numatomas išlaidas Seimo rinkimuose.

Klaipėdoje suorganizuoti rinkimus, įskaičiuojant ir pakartotinius vienmandatėse apygardose, kainuos 641 tūkst. 312 litų.

Tiesa, iš šių pinigų bus padengtos ir rinkimų išlaidos Palangoje bei Neringoje, nes Pajūrio vienmandatė rinkimų apygarda aprėpia ne tik dalį uostamiesčio, bet ir šiuos du kurortus.

Didžioji dalis išlaidų – darbo užmokestis rinkimų apygardų ir apylinkių pirmininkams bei nariams.

Nustatyta, kad rinkimų apygardos komisijos pirmininkas už vieną darbo valandą gaus 15,25 lito, narys – 12,2 lito.

Toks pat valandos darbo užmokesčio įkainis taikomas ir rinkimų apylinkių pirmininkams, o nariams – 9,15 lito.

Vadinasi, sumokėti už vieną valandą darbo Klaipėdos apygardų ir apylinkių komisijų pirmininkams ir nariams vidutiniškai kainuos apie 6 tūkst. litų.

„Rinkimų apygardų ir apylinkių pirmininkų ir narių darbo užmokesčio dydis ir priklausys nuo to, kiek jie valandų dirbs, tačiau negalima viršyti numatyto biudžeto, nes pinigų yra tiek, kiek yra“, – teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos Finansų skyriaus vedėja Danguolė Jakštienė.

Pinigų numatyta ne tik darbo užmokesčiui, bet ir kitoms išlaidoms.

Pavyzdžiui, rinkimų apygardų komisijų pirmininkai, atsižvelgiant į tai, kiek apygardoje yra apylinkių, per tris mėnesius nemokamai galės telefonu prakalbėti nuo 60 iki 120 litų.

Nemokamų pokalbių limitas nustatytas ir kitiems rinkimus organizuosiantiems žmonėms, tačiau jis gerokai mažesnis.

Už valdiškus pinigus rinkimų komisijos galės pirkti ir maistą, nealkoholinius gėrimus, tačiau tik tomis dienomis, kai vyks balsavimas.

Apygardos rinkimų komisija per vieną balsavimo dieną maistui ir gėrimams galės išleisti 140 litų, apylinkės komisija – 70 litų.

Tie 641 tūkst. litų, už kuriuos rinkimai bus organizuojami Klaipėdoje, – ne galutinė suma.

„Vyriausioji rinkimų komisija leis laikraščius, pristatančius kandidatus, bus kitų centralizuotų išlaidų, pavyzdžiui, balsavimo biuletenių spausdinimas, kurios į minėtą sumą neįskaičiuotos“, – tvirtino D.Jakštienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių