Pasveikinti klaipėdiečiai, gimę įstojimo į ES dieną

Trečiadienį Klaipėdos miesto valdžia pagerbė moksleivius, gimusius Lietuvai svarbią dieną – 2004 metų gegužės 1-ąją, kai šalis įstojo į Europos Sąjungą. Visi trys prieš dešimtmetį pasaulį išvydę klaipėdiečiai – berniukai.

Trečiadienį Klaipėdos miesto valdžia pagerbė moksleivius, gimusius Lietuvai svarbią dieną – 2004 metų gegužės 1-ąją, kai šalis įstojo į Europos Sąjungą. Visi trys prieš dešimtmetį pasaulį išvydę klaipėdiečiai – berniukai.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, sveikindamas simbolinę dieną gimusius Vladislavą Chlopiną, Tadą Karvelį ir Sovijų Geriką, vaikams linkėjo net ir būnant tikrais europiečiais, nepamiršti Klaipėdos.

Miesto vadovas pastebėjo, kad berniukai, besimokantys Klaipėdos Maksimo Gorkio, Gedminų ir „Vyturio“ pagrindinėse mokyklose, atstovauja visam uostamiesčiui.

„Tikiuosi, kad Lietuvos ir gimtojo miesto vardą savo pasiekimais garsinsite visoje Europoje, tačiau ryšys su Klaipėda išliks stiprus ir niekada nenutrūks. Žvelgdamas į jus, suprantu, kokia dar jauna Lietuva yra Europos Sąjungos kontekste“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Pasak jo, buvimo tikrais europiečiais privalumus jaunuoliai turėtų dar geriau suprasti netolimoje ateityje.

Meras klaipėdiečiams, prieš dešimtmetį gimusiems simbolinę dieną, linkėjo išnaudoti Europos Sąjungos galimybes: keliauti, mokytis, dirbti ir gauti geriausias socialines garantijas.

„Ateityje jaunuosius „europiukus“ norėčiau pamatyti ir gražiausio Europos miesto – Klaipėdos – mero kėdėje“, – juokavo V.Grubliauskas.

V.Chlopinas, T.Karvelis ir S.Gerikas tokio valdžios dėmesio sulaukė pirmą kartą. Klaipėdos Europos informacijos centro „Europe Direct“ vadovė Dalia Urbutytė pasakojo, kad iki šiol vos trys išskirtinę datą gimę uostamiesčio vaikai būdavo sveikinami simboliškai ir per atstumą.

„Lietuvos mastu tradicija atkreipti dėmesį į „europiukus“ gyvuoja nuo pat įstojimo į Europos Sąjungą. Šventiniuose renginiuose, skirtuose pagerbti įsimintiną dieną pasaulį išvydusius vaikus, klaipėdiečiai negalėdavo dalyvauti dėl atstumo. To padaryti trys moksleiviai negalės ir šiais metais, todėl Klaipėdos miesto valdžios dėmesys ir galimybė susitikti su meru bei pasimatuoti jo kėdę vaikams suteikė daug džiaugsmo“, – kalbėjo D.Urbutytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių