Paspirtukininkai – policijos akiratyje: primena apie taisykles ir atsakomybę

Prasidėjus pavasariui, uostamiesčio gatvėse pastebima vis daugiau policijos pareigūnų reidų. Paspirtukininkai stebimi akyliau, jiems primenamos Kelių eismo taisyklės (KET) ir už pažeidimus gresianti atsakomybė.

Perspėjo per 30 vairuotojų

Klaipėdiečiai kasmet skundžiasi dėl neatsargaus paspirtukininkų elgesio gatvėse, nes nemažai jų kelia avarines situacijas, nedėvi šalmų, ant vieno paspirtuko važiuoja dviese.

„2023 m. balandžio 19 ir 20 d. uostamiesčio senamiestyje, prie Vasaros estrados, ties Taikos pr. ir Paryžiaus Komunos g. ir kitose važinėjančiųjų paspirtukais pamėgtose vietose vykdė prevencinę priemonę, per kurią dviračių transporto priemonių vairuotojams primenami KET reikalavimai ir už pažeidimus gresianti atsakomybė. Trečiadienį Klaipėdos m. PK bendruomenės pareigūnai bendravo su daugiau nei 30 paspirtukų vairuotojų, 8 jais važiavę nepilnamečiai nedėvėjo šalmų, todėl jie buvo įspėti, apie pažeidimą informuoti ir jų tėvai“, – pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Pareigūnai pastebi, kad vieni dažniausiai fiksuojamų pažeidimų – kad elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys ar yra vežami vaikai, nors tai daryti draudžiama.

Važiuoti dviese draudžiama

Dėvėti šalmus rekomenduojama visiems dviračių ir paspirtukų vairuotojams, o jaunesniems nei 18 metų tai daryti privalu.

Minant dviratį važiuojamąja kelio dalimi naktį, visiems privaloma dėvėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio žibintai privalo būti įjungti. Dienos metu privalu naudoti bent vieną iš šių priemonių.

„Pareigūnai pastebi, kad vieni dažniausiai fiksuojamų pažeidimų – kad elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys ar yra vežami vaikai, nors tai daryti draudžiama. Taip pat kad dviratėmis transporto priemonėmis važiuojama ne joms skirtais takais, pavyzdžiui, važiuojama gatve arba pėstiesiems skirtu šaligatviu, nors šalia yra dviračių takas. Todėl primenama, kad dviračiu, elektriniu paspirtuku, elektriniais riedžiais ir pan. galima važiuoti dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais arba dviračių juostomis, o kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu“, – pažymėjo A. Kažukauskienė.

Asta Kažukauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bauda – iki 200 eurų

Dvirate transporto priemone leidžiama alkoholio riba – 0,4 prom., kaip ir automobilių vairuotojams. Jei nustatomas didesnis neblaivumas, vairuotojui gresia bauda nuo 80 iki 150 eurų.

Jei neblaivumas viršija 1,5 prom., vairuotojas yra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų arba vengia tikrintis blaivumą, bauda išauga nuo 150 iki 200 eurų.

„Klaipėdos apskrities pareigūnai visus eismo dalyvius ragina būti atidžius ir tolerantiškesnius, tik bendromis pastangomis galima pasiekti, kad skaudžių nelaimių būtų kuo mažiau. 2022 m. visoje Klaipėdos apskrityje buvo registruoti 55 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo 57 dviračio vairuotojai, vienas dviratininkas žuvo“, – informavo Klaipėdos policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mentui

Mentui portretas
Esu fiziskai stiprus , otau reiktu pasimokyti rasybos- nusipirk kursus jei pinigu uz kysius liko po harlio

>dviratininkas

>dviratininkas portretas
Mat ne sugebejei uzdirbti kad nupirkti Harley, uzreko tik dviraciui, del to ir nekenti?

S.S.S.

S.S.S. portretas
šaligatviai yra skirti ne tik pėstiesiems, jais galima važiuoti ir dviračiais ir paspirtukais. O dviračių takais galima važiuoti dviračiais ir paspirtukais, Jokių pėsčiųjų ten negali būti. Galvojate dviratininkams malonu nardyti tarp pėsčiųjų? O nardo dėl to, kad jų taku vaikšto pėstieji. Ir aplamai kaip policija daro reidus automobiliams, lygiai taip pat turi būti ir pėstiesiems, dviratininkams bei paspirtukams. Kaip visi pradės gauti realias baudas tai gal pradės galvoti gal.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių