Oficialu: V. Titovas neteko mandato Klaipėdos miesto taryboje

Už partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paniekinimą nuteistas Viačeslavas Titovas neteko Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario mandato.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį nutraukė jo įgaliojimus prieš terminą, įsigaliojus teismo nuosprendžiui.

Įgaliojimai pripažinti visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ sąraše po brūkšnio buvusiai Elai Andrejevai.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nario mandatas naikinamas įsiteisėjus teismo apkaltinamajam nuosprendžiui.

Klaipėdos apygardos teismas spalio viduryje sumažino uostamiesčio politikui V. Titovui politikui skirtą baudą iki 10 tūkst. eurų. Šis nuosprendis įsiteisėjo spalio 17 dieną.

Gegužę Klaipėdos apylinkės teismas V. Titovui už partizanų vado paniekinimą buvo skyręs 12 tūkst. eurų baudą.

Tyrimas dėl politiko veiksmų pradėtas pernai liepą, kai V. Titovas diskusijoje dėl A. Ramanausko–Vanago atminimo įamžinimo neteisingai pareiškė, jog partizanų vado iniciatyva buvo nužudyti 8 tūkst. piliečių ir vaikų.

V. Titovas tikina pasirėmęs sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tai buvo politinė sufabrikuota byla, o tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių KGB bylomis.

Klaipėdos politikai V. Titovui buvo pradėję mandato panaikinimo procedūrą dėl priesaikos sulaužymo, tačiau jis pasitraukė iš tarybos dar iki balsavimo.

V. Titovas vėl į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą išrinktas per kovą vykusius savivaldos rinkimus su savo vardo visuomeniniu rinkimų komitetu.

Skųs VRK sprendimą

Pats V.Titovas tikino, jog skųs Klaipėdos apygardos teismo sprendimą. Politikas aiškino, jog skųs ir VRK sprendimą.

„Nutraukė? Jo? Na va. Aš noriu gauti VRK protokolą ir apskųsiu. Aš manau, jog VRK nelabai teisingai traktuoja šį punktą. Skųsiu ir teismo sprendimą. Dar turiu laiko ir ruošiu skundą. Aš negirdėjau, kad koks Seimo narys būtų pašalintas dėl teismo sprendimo. Manau, kad tai galėtų vykti tik apkaltos proceso metu, kaip buvo prieš metus", – aiškino V. Titovas.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis įsiteisėja nuo paskelbimo dienos, tačiau per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Klausimą kaip teisiškai vertinti tą faktą, jog teismo apkaltinamąjį nuosprendį išgirdęs politikas gali būti dar nebaigęs bylinėjimosi proceso kėlė ir VRK nariai posėdžio metu.

Pasak VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, jei V. Titovui pavyks Aukščiausiajam Teismui įrodyti, jog jis yra nekaltas, jam mandatas bus grąžintas, tačiau kitų išlygų įstatymas nenumato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip.

Na taip. portretas
Durnių karavanas pažabotas partinių vagių juda toliau..

Xa xa

Xa xa portretas
degradavę vatnikai sugeba tik loti anoniminiuose komentaruose, o karavas juda toliau ir raudonųjų okupantšiknių iš rytų nusikaltimai lietuviams ir bendrai žmoniškumui kaip šudeliai kyla į paviršių:)))

Labai primena

Labai primena portretas
Kad Titovas užmiršta užlenkti "rodomąjį" pirštą ir apsukti plaštaką.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių