Padegėlio butas – dar be lango ir neremontuotas

Po rugpjūčio pradžioje buvusio gaisro bendrabučio kambaryje sutuoktinių drama dar nesibaigia.

Nors sunkiai sergantis vyras pagaliau atsidūrė ligoninėje, tačiau jo ligota žmona glaudžiasi nakvynės namuose ir retsykiais ginkluota peiliu tebegąsdina kaimynus. Padegėlių butas – vis dar be lango ir neremontuotas.

Dienraštis jau rašė apie sukrečiančią ligoto 60-mečio klaipėdiečio N. padėtį.

Po gaisro bendrabučio kambaryje vyras neturėjo kur prisiglausti ir beveik mėnesį gyveno bendroje virtuvėje. Žmogaus kojos sutinusios, iš jų nuolat tekėjo limfa, o vyras net neturėjo, kur prigulti.

Klaipėdos socialinės paramos centro darbuotojų pastangomis vyras paguldytas į Slaugos ligoninę.

"Kai beveik prieš mėnesį lydėjau jį į Slaugos ligoninę, jis sakė, kad pagulės kelias dienas ir važiuos namo. Tačiau jam ten yra gerai, jį prižiūri, maitina, tvarsto, galiausiai jam turbūt taip nebeskauda, todėl apie grįžimą į bendrabutį jis nebekalba, juolab po gaisro ten dar langas neįstatytas", – dienraščiui pasakojo socialinė darbuotoja Karolina Kvietkauskaitė.

Kol nelaimėlis ligoninėje, sudegusį jo butą valė kaimynai ir jo brolio samdyti žmonės. Socialinės paramos centro prašymu atliekų tvarkytojai išvežė keturis pilnus konteinerius šiukšlių.

Kaip paaiškėjo, po gaisro N. kambarys buvo užverstas įvairiomis atliekomis, daugiausia – skudurais, kuriuos čia atitempė jo žmona.

Moteris yra nepajėgi slaugyti vyro, nes nebegeba pasirūpinti net pati savimi. Ją apima agresijos priepuoliai, anot socialinių darbuotojų, ji kelis kartus grasino susidorosianti su kaimynais, buvo išvežta į Psichiatrijos ligoninę, bet netrukus paleista.

Po gaisro moteris užpuolė ir stiklo šuke nesunkiai sužeidė jos kambarį kuopusį kaimyną.

"Buvo dar vienas incidentas, ji vėl peiliu grasino kitai kaimynei, bet mes jau į policiją nesikreipėme, kitaip čia nebus. Ne pirmas kartas, vis tiek ją tik sulaiko ir vėl paleidžia", – guodėsi kaimynystėje gyvenanti moteris.

Šiuo metu N. brolio pastangomis vietoj sudegusiųjų įstatytos naujos kambario durys, tačiau pritrūko pinigų langui, kiaurymė uždengta polietileno plėvele.

Dabar rengiamas prašymas pašalpai nukentėjus nuo gaisro gauti. Tada tikimasi pratęsti suniokoto būsto tvarkymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių