Iš mokytojos lūpų – apie gerą gyvenimą sovietmečiu ir maldas už V. Putiną

Savaitgalį Lietuvoje išplito Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinių padarytas garso įrašas rusų kalbos pamokoje, kai pagyvenusi mokytoja aiškino, kad sovietmečiu gyvenimas buvo pakankamai geras, o Vladimiras Putinas yra tas žmogus, už kurio sveikatą ji kasdien meldžiasi.

„Išsakyta mokytojos nuomonė, kuri dabar yra išplatinta, tikrai neatspindi nei mokyklos pozicijos, nei mokymo programų ir nėra jokia ugdymo dalis. Mokytojos išsakytas tekstas mus nustebino ir tikrai negalime jo tapatinti su gimnazija“, – tikino meninės pakraipos Vydūno gimnazijos vadovas Arvydas Girdzijauskas.

45 metų darbo stažą turinti rusų kalbos mokytoja, kurios pamokoje išsakytas mintis apie gerą lietuvių gyvenimą sovietmečiu ir neabejotiną meilę V. Putinui dešimtokai įrašė ir paviešino, pirmadienį pamokų neturėjo. Tačiau mokyklos direktorius ją ryte jau buvo pasikvietęs pokalbio.

Pasak A.Girdzijausko, mokytoja paaiškino, kad įraše girdisi tik didelio pokalbio fragmentas. Pamokos tema buvo pokalbis apie Rusiją.

Arvydas Girdzijauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Buvo analizuojamas gyvenimas šioje šalyje, natūralu, kad jis buvo lyginamas su gyvenimu Lietuvoje. Mokytojai skaudu, kad ji buvo pasakiusi daug gerų dalykų apie Lietuvą, bet jie nebuvo įrašyti, o į įrašą pateko tie dalykai, kurie yra sensacingi arba peržengia priimtą nuomonę“, – rusų kalbos mokytojos pasiaiškinimą gimnazijos direktorius.

A.Girdzijauskas tikino, kad mokytoja pripažino, jog jai nederėjo savo požiūrio dėstyti mokiniams taip atvirai.

Mokyklos vadovas teigė svarstysiąs, analizuosiąs, galvosiąs, kaip pasielgti dėl šio incidento. Pasak jo, pasmerkti žmogų – lengviausia. Esą mokyklos uždavinys išmokyti mokinius teisingai vertinti situaciją, suprasti ir rasti argumentų pagrįsti kitokiai nuomonei, diskutuoti, prieštarauti. Direktoriaus manymu būtent tai yra rimčiausia ir skaudžiausia pamoka. Jis tikino neskubėsiąs daryti drastiškų sprendimų ir nesielgs taip, kaip tai būtų padaryta kaimyninėje valstybėje.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Garso įrašą galima išgirsti Ritos Miliūtės „Facebook“ profilyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TTTT

TTTT portretas
nuo kada nuosava nuomone yra negalima

T

T portretas
ir kaip viskas baigesi?

Anonimas

Anonimas portretas
Užsipuola be reikalo. Čia išliko senas būdas tylėti. Meluoti valdžios naudai. Tą rusų k.moka daug žmonių. Užsienyje pilna rusiškai kalbančių. Čia jug ne kriminalas.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių