Medicinos centrui „Lorna“ – 25-eri

  • Teksto dydis:

Ketvirtis amžiaus – nemažas laikas ne tik žmogui. Sudėtingu metu veiklą pradėjusiai, gerą vardą ir klaipėdiečių pagarbą pelniusiai pirmajai Klaipėdoje privačiai medicinos paslaugų įmonei „Lorna“ pirmieji 25 metai buvo nelengvas, iššūkių ir laimėjimų kupinas metas. Šio centro įkūrėja, savininkė ir vadovė Loreta Bosienė surengė darbuotojams bei bičiuliams didžiulę šventę, kurios metu nuoširdžiai dėkojo darbuotojams už ištikimybę, atsidavimą bei kompetenciją.

Suteikė palaiminimą

Liepa yra „Lornos“ gimtadienio mėnuo. Sukaktį nuspręsta paminėti liepos 23-iąją, šeštadienį. Sėkmė lydėjo organizatorius ir visus šventės dalyvius – oras buvo puikus, nuotaikos netemdė nei lietus, nei vėjai.

Pirmoji šventės dalis vyko Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje, kur kiekvienas svečias buvo pasitiktas ir šiltai pakalbintas. Šventės pradžią paskelbė koplyčios varpai.

Žinomo atlikėjo Jono Sakalausko atliekama daina nuteikė pakiliai.

Pranciškonai broliai Benediktas, Astijus ir Paulius laimino „Lornos“ vadovę ir darbuotojus, dėkojo už darbą Klaipėdos žmonėms, rūpinimąsi jų sveikata, ypač pažymėjo L.Bosienės rūpestį bei triūsą.

„Lornos“ nuotr.

Broliai pranciškonai suteikė šventei sakralumo, pakvietė drauge pamedituoti, apgalvoti, kas yra tikrosios gyvenimo vertybės.

„Norėčiau padėkoti už Dievo duotą dovaną, kurią laikau savo misija – už meilę gyvenimui, meilę žmogui ir gražią tarnystę žmonėms. Ačiū jums visiems, jūs mano gyvenimo šaltinis, kiekvienas man esate dovana. Šiandien šventė skirta mano artimiesiems, draugams, bendražygiams. Skirkime laiko pasidžiaugti gražiomis akimirkomis ir pabūti kartu“, – tardama sveikinimo žodį kreipėsi į susirinkusiuosius L.Bosienė.

Ekrane – „Lornos“ istorija

Vienas pirmųjų į „Lornos“ įkūrėją ir vadovę kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Esame ne tik tai, kas lieka mumyse nuėjus ilgą gyvenimo kelią. Esame tai, kokius pėdsakus paliekame kitų gyvenime. Klausydamas ponios Loretos žodžių suprantu, kad didžiausia vertybė yra žmogus, kuris atiduoda širdį, žinias ir jėgas kitiems. Tam turite didžiulę kompaniją, kuriai geriausia reklama ir įvertinimas – pagijusio žmogaus liudijimas. Toks esu ir aš, „Lornoje“ atgavęs galimybę vaikščioti, ir už tai labai ačiū“, – tarė jautrius žodžius meras.

Kad svečiai nepavargtų nuo sveikinimų ir kalbų, šventę nuskaidrino Klaipėdos licėjaus mažųjų dainininkų, pamokytų pedagogės Aušros Niparavičienės, atliekamos dainos.

Susirinkusieji turėjo galimybę prisiminti medicinos centro veiklos istoriją ir L.Bosienės per 25 metus nuveiktus darbus. Itin garsiais plojimais svečiai įvertino tą faktą, kad L.Bosienė 2011 metais miestiečių valia tapo Metų klaipėdiete.

Ekrane susirinkusieji stebėjo filmą, kuriame tilpo nuo pat „Lornos“ įkūrimo užfiksuoti kadrai. Daugelis pažino save, prisiminė draugus ir bendražygius, gyrė L.Bosienę ne tik už veiklumą, bet ir minėjo puikią išvaizdą bei linkėjo jai svei-katos.

Ilgas sąrašas bylojo apie tai, kad veikli moteris daug jėgų atidavė ne tik puoselėdama šios įstaigos paslaugas bei rūpindamasi jai tinkamo pastato statyba, bet ir ėmėsi visuomeninės veiklos, dirbo medicinos naujovių populiarinimo ir įdiegimo, miesto bendruomenės sveikatos srityje, būrė bendruomenę ir pati aktyviai dalyvavo sprendžiant jos rūpesčius ir už tai pelnė pripažinimą.

„Lornos“ nuotr.

Darbuotojams – nuoširdžios padėkos

Šventės akcentu tapo L.Bosienės sveikinimai ir padėkos ilgiausiai dirbantiems „Lornos“ darbuotojams. Kiekvienam jų vadovė įteikė po puokštę gėlių ir dovaną, asmeniškai padėkojo už ištikimybę ir nuoširdų darbą.

L.Bosienė pakvietė apdovanotus darbuotojus nusifotografuoti bendrai nuotraukai.

Mokslų daktarė Dalia Jurgaitienė sveikindama medicinos centro vadovę papasakojo, kaip drauge su L.Bosiene dirbo AIDS prevencijos srityje, moterys buvo pirmosios, pramynusios kelią Klaipėdoje šios baisios ligos ir narkomanijos prevencijos srityje.

Jautrus ir šiltas pasveikinimas L.Bosienei skambėjo iš moters pusbrolio verslininko Jono Dumašiaus lūpų. Savo palinkėjimus jis sutvirtino simboline dovana – kapsule, į kurią galima mesti lapelius su gražiausiais žodžiais.

Judita Simonavičiūtė, būdama Klaipėdos savivaldybės tarybos Strateginio komiteto pirmininkė, priminė, kad mieste pusė visų medicinos paslaugų teikiama privačiose įstaigose. Būti tokios veiklos pradininke – nebuvo lengva ir paprasta. J.Simonavičiūtė linkėjo L.Bosienės vaikams perimti mamos triūsą ir garbingai tęsti jos veiklą.

Šiltus žodžius ištarė klaipėdietės Lilija Petraitienė ir Jovita Saulėnienė, primindamos, kad L.Bosienės šaknys yra Mažojoje Lietuvoje, užauginta protestantiškoje šeimoje. Du jos dėdės buvo liuteronų kunigai, trečiasis – vargoninikas, išmokęs ją groti pianinu.

Kiekvienas svečias gavo darbo užrašinę su įdomia istorine medžiaga, kurioje tarp kitų senųjų Klaipėdos įmonių paminėta ir „Lorna“.

Drauge su broliais pranciškonais visi susirinkusieji koplyčioje giedojo maldą „Tėve mūsų“.

Pirmoji, iškilmingoji renginio dalis baigėsi kvietimu išeiti į rožių kiemelį nusifotografuoti bendrai nuotraukai. Tądien daugelis atkreipė dėmesį į greta ryškėjusius užrašus, skelbiančius šventosios Magdalenos dienos renginius, kurių metu vyko krūties vėžio prevencijai skirti renginiai. Šis sutapimas buvo labai simboliškas – juk „Lornos“ vadovė L.Bosienė medicinos centre rengia panašius renginius, kaskart kreipdama dėmesį į vis kitas visuomenei aktualias problemas ir žmones kamuojančias ligas.

„Lornos“ nuotr.

Vakare – vaišės ir linksmybės

Antroji šventės dalis vyko Kretingoje grafų Tiškevičių dvaro rūmuose ir jų kieme.

Čia svečius pasitiko muzika, milžiniška palapinė su vaišėmis, balta karieta, kuria svečiai buvo vežiojami parko takais. Vaišių stalai buvo padengti ir dvaro rūmuose bei verandoje. Vakare šventės dalyviai stebėjosi desertų gausa ir išmone. Viso vakaro metu svečiai buvo raginami paskanauti grafų vyno.

Rūmų parko gamta, gyvai arfa ir ukulėle atliekama muzika, Meno artelės asistenčių apranga ir judesiai vertė šventės dalyvius atsipalaiduoti.

Renginio vedėjos paaiškinimas, kad visi susirinkusieji taps kuriamo filmo apie „Lornos“ šeimą aktoriais, išjudino svečius.

L.Bosienė dar kartą padėkojo „Lornos“ darbuotojams“, savo šeimai, draugams ir pakvietė džiaugtis švente.

Svečius dainomis dar kartą pasveikino J.Sakalauskas, šventės metu prisipažinęs, kad ir jam yra tekę taisyti sveikatą „Lornoje“.

Vakaras buvo smagus, kiekvienas galėjo sau rasti pramogų ir gerą kompaniją.

Pakvietė į praeitį

Kretingos muziejaus darbuotoja, vilkėjusi XIX amžiaus rūbais, atvažiavo karieta ir pakvietė smalsuolius į rūmus. Ji pasakojo apie grafų Tiškevičių gyvenimą, žiemos sodo įkūrimą, muziejaus ekspozicijas. Pasakojimas buvo toks įdomus, kad ekskursiją dar teko pakartoti.

„Lornos“ nuotr.

Gausios vaišės neleido liūdėti nuo iškilmių pailsusiems medicinos centro darbuotojams. Nuotaiką palaikė charizmatiška atlikėja iš Vilniaus Aldegunda, linksmieji Paulius Barzinskis ir Alisa, o vakare ant pakylos pasirodęs Deivis Norvilas privertė šokti beveik visus.

Viso vakaro metu skambėjo sveikinimai L.Bosienei ir jos vadovaujamo centro žmonėms. Šventės šeimininkė rado laiko pabendrauti su kiekvienu, išklausė linkėjimus ir pati tarė daugybę gražių žodžių.

Saulei vis labiau linkstant į vakarus, svečiai linksminosi kartu su Céline Dion ir Verką Serdiučką įkūnijusiais aktoriais, varžėsi šokių konkurse, kartu su Tina Turner suvaidinusia atlikėja dalyvavo chorų konkurse ir dalyvauja būsimo filmo „Lornos 25 metų kelias į sėkmę“ kūrime.

Linksmybės truko iki gilios nakties, palikdama jos dalyvių širdyse ir atmintyje džiugų prisiminimą ir viltį, kad panašių renginių „Lorna“ ir L.Bosienė surengs dar ne vieną



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių