Liepų gatvėje valys užterštą gruntą

Tikėtina, kad pagaliau bus imamasi gaivinti Liepų gatvėje esančius apgriuvusius raudonų plytų pastatus. Ketinama siekti finansavimo užterštam gruntui valyti. Kol nebus atlikti šie darbai, teritorijoje negali vykti jokia veikla.

Šiuo metu miestas yra gavęs kvietimą pretenduoti į ES struktūrinių fondų lėšas, skirtas teritorijoms valyti. Siekti šios paramos žadama ir Liepų g. 47 esančiai teritorijai.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, norint gauti reikiamą finansavimą, paraišką būtina pateikti iki balandžio pabaigos.

Jau yra atliktas ir buvusio dujų sandėlio teritorijos, kur šiuo metu riogso du seni raudonų plytų statiniai, tvarkymo planas, tačiau, prieš teikiant paraišką, jį dar reikėtų koreguoti ir pakeitimus suderinti su Aplinkos apsaugos departamentu.

Pašnekovė pastebėjo, kad minėta teritorija yra išnuomota ir šiuos veiksmus turėtų atlikti nuomininkas.

„Laikas labai nespaudžia. Visoms šioms parengiamosioms procedūroms atlikti laiko iš tiesų pakanka“, – patikino E.Mantulova.

Apie siūlomus atlikti darbus bei jų terminus nuomininkus netrukus ketinama informuoti raštu.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojos, šia tema su sklypo nuomininkais jau kalbėta praėjusiais metais, todėl tai jiems nebus naujiena.

„Iniciatyva kilo iš jų pačių, todėl nemanau, kad čia galėtų kilti kokių nors trukdžių“, – neabejojo E.Mantulova, pridurdama, kad miestui minėtų darbų finansuoti nereikės.

Tais atvejais, kai užteršta teritorija, kuriai valyti ketinama gauti lėšų, turi nuomininką, galima pretenduoti tik į ne daugiau nei 200 tūkst. eurų.

„Mūsų atveju taip ir yra. Teritorija turi nuomininką. Šioje programoje mes galime pasinaudoti tik 200 tūkst. eurų suma. Tačiau nuomininkai, tai žinodami, yra pasiryžę, jeigu šių pinigų nepakaktų, prisidėti savo lėšomis“, – paaiškino E.Mantulova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to žinome

to žinome portretas
Šita vieta jau keliasdešimt metų niekam nerūpi. Jei parūptų, tai būtų šventė miestui. Baikit inkšt, miesto nekentėjai.

žinome

žinome portretas
Ši vieta jau seniai kai kam labai rūpi.

As

As portretas
Dar viena grubliauskui sventa VIETA MINIJOS 129 , ten klesti grubliausko NARKObiznis , manau greitu laiku tame 129 minijos name grubliauskas su merija apgyvendins GARSIAUSIUS pasaulio HEROINO PREKEIVIUS !!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių