Laisvės partija išvaikė Klaipėdos skyrių: veiklą nutraukė be vadovybės žinios?

Liberalizmo principus deklaruojanti Laisvės partija nusprendė likviduoti Klaipėdos skyrių, kuris uostamiestyje vienija apie 200 narių. Skyriaus veikla esą nutraukta be jo vadovybės žinios. Laisvės partijos steigėja ir Klaipėdos miesto tarybos narė Vaida Raugelė tokį "beprecedentį ir šališką sprendimą" laiko susidorojimu už turimą nuomonę, nepriimtiną valdžiai.

Sužinojo paskutinieji

Laisvės partijos (LP) valdyba gruodžio 15 d., kaip rašoma susirinkimo protokole, vadovaudamasi partijos įstatų punktais, nusprendė nutraukti Klaipėdos skyriaus veiklą.

Klaipėdos skyrių nuspręsta įtraukti į steigtinų skyrių sąrašą bei įsteigti Klaipėdos skyriaus narių suvažiavimo organizavimo veiklos grupę, veiklos grupės koordinatoriais skiriant LP administracijos vadovę Astą Padagaitę ir pirmininkės pavaduotoją Mindaugą Tarnauską.

Už LP Klaipėdos skyriaus veiklos nutraukimą balsavo 12 valdybos narių, o trys susilaikė, prieš balsavusiųjų nebuvo.

Žinia apie Klaipėdos skyriaus likvidavimą vienintelei šios partijos atstovei uostamiesčio taryboje V.Raugelei buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

Kur? Į LP? Esu laisvas apsispręsti.

"Kaip LP steigėja, Klaipėdos skyriaus įkūrėja ir buvusi pirmininkė, užtikrintai galiu pasakyti, kad ne taip suprantu laisvės ir demokratijos sąvokas. Nors gerą pusmetį nedalyvavau aktyvioje skyriaus ir partijos veikloje, švelniai tariant, nustebino toks nedemokratiškas, nieko bendra su LP deklaruojamomis vertybėmis neturintis sprendimas", – tvirtino V.Raugelė.

Ne ką mažesnis šokas ištiko ir LP Klaipėdos skyriaus vadovą Tadą Petroką.

Esą jokių pastabų iš partijos vadovybės dėl skyriaus veiklos iki tol nebuvo gauta.

"Ir staiga prieš porą dienų gavome net ne kvietimą į susirinkimą dėl veiklos stabdymo, o pranešimą, kad skyriaus veikla stabdoma. Motyvus mums pateikė po paros, bet jie labai abstraktūs ir neparemti jokiomis faktinėmis aplinkybėmis. Esu tikras, kad oficiali versija yra tik dėl akių, o tikrosios priežastys, manau, kažkur kitur", – tvirtino T.Petrokas.

"Skyriui labai nesisekė"

Susirinkime Klaipėdos skyriaus veiklos nutraukimo klausimą pristatęs M.Tarnauskas teigė, kad šis sprendimas buvo priimtas, "atsižvelgus į jau ilgą laiką gaunamus kolegų pastebėjimus dėl destruktyvios šio skyriaus vadovybės veiklos, nepagarbaus elgesio su kitais skyriaus nariais, nepatenkinamus rinkimų rezultatus, iškeltų užduočių rinkimams neįvykdymą".

"Skyriui iškeliant savo kandidatus rinkimams, labai nesisekė. Taip pat abejonių sukėlė ir tai, kad 197 narius turinčio skyriaus vadovybės rinkimai liepos mėnesį vyko balsuojant vos 20 narių. Partijos valdybos posėdyje taip pat buvo nutarta įtraukti Klaipėdos skyrių į steigtinų skyrių sąrašą bei įsteigti Klaipėdos skyriaus narių suvažiavimo organizavimo veiklos grupę", – paaiškino M.Tarnauskas.

Šios grupės pagrindiniai tikslai esą yra įsteigti Klaipėdos skyrių ir pateikti partijos valdybai konkretų veiksmų planą dėl tolesnės skyriaus veiklos.

"Labai daug tikimės iš būsimo partijos skyriaus. Nė viena narystė partijoje nebuvo nutraukta ar sustabdyta, tad žiūrime į tai kaip į naują pradžią", – teigė M.Tarnauskas.

Meras stos į partiją?

V.Raugelės teigimu, LP Klaipėdos skyrius pastaruoju metu kėlė itin aktualius miestui klausimus – dėl Girulių miško likimo, dėl politikų balsavimo duomenų atvirumo ir viešinimo kreipėsi į miesto tarybos Reglamento komisiją.

"Tai sulaukė itin didelio visuomenės susidomėjimo ir palaikymo, deja, iš miesto valdžios – didžiulio nepasitenkinimo. Ne paslaptis, kad Klaipėdos miesto meras rėmė ir palaikė LP rinkimuose į Seimą, o dabar tas pats LP Klaipėdos skyrius drįsta turėti savo kitokią nuomonę ir drąsiai ją komunikuoti", – tikino V.Raugelė.

Esą tai įrodo ir mero atstovo, miesto tarybos sekretoriaus Modesto Vitkaus, nesančio nei partijos, nei Klaipėdos skyriaus nariu, dalyvavimas partijos valdybos posėdyje.

Jo dalyvavimas bei pasisakymas būtent Klaipėdos skyriaus likvidavimo klausimu valdybos susirinkime fiksuotas oficialiame protokole.

"Akivaizdu, kad pradedama ruoštis būsimiems savivaldos rinkimams. Parlamentinė ir valdžioje esanti partija kažkam, matyt, labai reikalinga, kaip būsima platforma kandidatuoti. Meras Vytautas Grubliauskas garsiai yra deklaravęs, kad nebekandidatuos į merus, tačiau rinksis, su kokiu sąrašu eiti į miesto tarybą. Pasirinkimas juk ne toks ir didelis", – svarstė V.Raugelė.

Klaipėdos mero pasiteiravus, ar jis ketina stoti į LP, ar galbūt jau įstojo, V.Grubliauskas nustebo:

"Kur? Į LP? Esu laisvas apsispręsti. Tiesa, šį naratyvą girdžiu jau ne pirmą kartą. Todėl jį skleidžiantiesiems palinkėsiu – žmonės, nesipykite patys su savimi. Neturiu daugiau nė ką pridurti. Nors suintrigavote. Stoti į partiją, kaip ir tikėti ar netikėti virusu, yra kiekvieno asmeninis reikalas. Bet tikrai nesu jokios partijos narys", – tvirtino meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Jų ale demokratija panaši į TSKP'' DEMOKRATIJĄ''

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštu skaityti komentarus apie Vaidą ir Saulių Rugeles.. Pažystu juos kaip labai šiltus, darbščius bei malonius žmonės. Mažiau pykčio ir nepykantos! juk straispsnis tiesiog apie nesutarimus tarp partijos ir mero.

viskas čia aišku

viskas čia aišku portretas
laisvės partijėlė užsimanė Klaipėdos ir bando per "dūdpūtį" gauti rezultatą, o tas bele tik valdžioj juk dabar tarnauja konservatorių frakcijai, kol liberalai jį penėjo tiems tarnavo žodžiu jau tas žmogus tai yr be žodžių...
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių